Antena Meniu Search
x

Noi reguli pentru produsele ecologice

Produsele ecologice au intrat în vizorul autorităţilor. Etichetele verzi au invadat pieţele şi, nu de puţine ori, păcălesc clienţii.

Vezi și

 Produsele ecologice au intrat în vizorul autorităţilor. Etichetele verzi au invadat pieţele şi, nu de puţine ori, păcălesc clienţii. Bio înseamnă pentru comercianţi şi un preţ mai mare. De aceea, nu se sfiiesc să treacă denumirea pe etichetă, deşi produsul este plin de conservanţi.

La ultimul control făcut de ANPC în februarie au fost oprite sute de kg de produse bio fals etichetate şi s-au dat amenzi de peste 260 de mii de lei. De etichetele mincionase se plâng şi producătorii adevăraţi care au investit în afacerea lor sute de mii de euro.

Grav este că puţini sunt românii care recunosc cu adevărat produsele ecologice şi nu le confundă cu cele tradiţionale. Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere noi reguli pentru inspecţia şi certificarea produselor ecologice.

Potrivit documentului, producătorii eco trebuie să fie atestaţi de o entitate care se află pe teritoriul României. În prezent, certificare se face şi de firme din străinătate. Producătorii sunt obligaţi să accepte prelevarea de probe din produse. În plus, operatorii care comercializează în magazine, atât produse ecologice, cât şi convenţionale sunt obligaţi să delimiteze în spaţiu cele două categorii de produse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli pentru produsele ecologice