Antena Meniu Search
x

Video Noile tramvaie promise pentru Capitală au deja o hibă: sunt mai lungi ca refugiile. Cât costă remedierea problemei

Primăria Capitalei a achiziţionat tramvaie noi, moderne, care însă au o hibă: nu vor încăpea în staţii. Dacă acum 7 ani asistam la situaţia absurdă în care noile vagoane de metrou erau mai late decât staţiile, acum nu ne mai miră faptul că noile tramvaie ale primăriei sunt mai lungi decât refugiile.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.05.2021, 14:58

Vezi și

Dacă acum tramvaiele din Capitală măsoară cel mult 26 de metri lungime, cele noi vor fi mai lungi cu 10 metri. Acest lucru înseamnă că nu vor putea opri în staţiile de acum şi o să fie nevoie de investiţii noi. Cel puţin 49 de refugii vor fi modernizate şi vor fi modificaţi 27 de kilometri de cale de rulare. 

Cele 100 de tramvaie noi costă municipalitatea peste 800 de milioane de lei. După ce o să fie nevoie de acest investiţii, banii o sa fie şi mai mulţi pentru că modificarea unei singure staţii de tramvai costă 200 de mii de lei. Un singur kilometru de cale de rurale poate fi modernizat cu şase milioane de euro. 

Mai mult, depourile trebuie modificate şi este nevoie de aparatură nouă cu ajutorul căreia să fie întreţinute noile tramvaie. Acestea vor circula pe opt linii din Capitală, cele mai multe pe linia 41. Primul tramvai de acest gen va ajunge în august, anul viitor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noile tramvaie promise pentru Capitală au deja o hibă: sunt mai lungi ca refugiile. Cât costă remedierea problemei