Antena Meniu Search
x

Video Noua Casă 2021. Băncile au primit 5000 de cereri într-o lună. Cât a mai rămas din plafon

La doar o luna de la lansarea programului Noua Casă 2021, băncile au primit mii de cereri. Cumpărătorii sunt atrași de avansul mic de doar 5 la sută pentru locuințele de până în 70 de mii de euro. A crescut însă interesul și pentru locuințele mai scumpe.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 27.04.2021, 17:15

Vezi și

La fix o lună de la demararea programului Noua Casă autorităţile spun că că deja au epuizat aproape 30% din plafonul de 1,5 miliarde lei. Dumitru Nancu, preşedintele Fondului de Garantare, spune că deja au fost aprobate 5.000 de garanţii.

Asta înseamnă că zilnic au primit 167 de cereri pe acest program. Interesant este că bătaie mare este pentru apartamentele spaţioase, ce se încadrează la avansul de 15 la sută, spun cei din Fondul de Garantare.

De altfel, interesul crescut pentru program se vede şi în cifrele raportate de bănci. Una dintre cele mai mari bănci din România a primit de la startul programului 1.200 de cereri, de două ori mai multe faţă de anul anterior.

Noua Casă, 5.000 de cereri 

Pe acelaşi subiect

Interesul crescut pentru Noua Casă se vede cel mai bine în cifrele raportate de bănci: două dintre cele mai mari bănci din România au primit deja 5.000 de cereri, care acum sunt în diverse stadii de soluţionare. 

Alte câteva mii, cel mai probabil, sunt în tot sistemul bancar. De altfel şi reprezentanţii Fondului de Garantare spun că de la o lună de la demararea programului au acordat deja 5.000 de garanţii. 

Tinerii sunt interesaţi de locuinţele până în 70.000 de euro şi asta pentru că au un avans de doar 5%. A crescut însă interesul şi pentru locuinţele mai spaţioase, dar mai scumpe de până la 140.000 de euro.  În acest caz şi avansul este mai mare de 15%, întocmai ca la creditele ipotecare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noua Casă 2021. Băncile au primit 5000 de cereri într-o lună. Cât a mai rămas din plafon