Antena Meniu Search
x

Video Scade interesul românilor pentru programul "Noua Casă". Scădere de 40% în cererile dezvoltatorilor

Noua Casă şi-a deschis uşa şi anul acesta. Dar nu mulţi se înghesuie la ea. Interesul pentru programul guvernamental este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cererile la dezvoltatori se vede, iată, o scădere de 40%. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 14.04.2022, 18:31

Vezi și

Interesul pentru programul guvernamental "Noua Casă" s-a înjumătăţit faţă de anul trecut. Dacă ne uităm peste datele venite din partea Fondului Naţional de Garantare, observăm că în primele 28 de zile de la lansarea acestui program au fost acordate 1149 de împrumuturi. Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au acordat 2229 de împrumuturi. 85% dintre solicitări au fost pentru creditele care necesită un avans mai mic, de doar 5%. 

În ceea ce priveşte capitala, doar în partea de sud ne mai putem cumpăra o locuinţă prin programul Noua Casă", ast apentru că preţurile au crescut fulminant în ultimii doi ani. De exemplu, media pentru Bucureşti este undeva la 20% creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scade interesul românilor pentru programul "Noua Casă". Scădere de 40% în cererile dezvoltatorilor