Antena Meniu Search
x

Noua secţie de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri va fi dotată cu aparatură medicală

Noua secţie de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri e aproape gata! Pe exterior, pentru că încă nu există aparatură, deşi ministerul Sănătăţii promite că totul va fi gata şi la standarde europene.

Vezi și

Noua secţie de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri e aproape gata! Pe exterior, pentru că încă nu există aparatură, deşi ministerul Sănătăţii promite că totul va fi gata şi la standarde europene.

Muncitorii fac ultimele retuşuri pe şantierul de la Spitalul de Arsuri. Pereţii scorojiţi au fost zidiţi, geamurile au fost înlocuite, iar noile uşi se deschid automat.

Investiţia va fi gata peste o săptămână, când va fi montat sistemul de filtrare a aerului. Peste un sfert de milion de euro a cheltuit primăria pentru renovare. Alte fonduri vor veni de la Ministerul Sănătăţii, pentru aparatura medicală.

Ministerul Sănătăţii a aprobat toate cererile de investiţii care au sosit de la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Toate cererile.

Doar 5 pacienţi vor putea fi trataţi în noua secţie de Terapie Intensivă, în saloane sterile. Şi vor fi spălaţi tot într-o singură cadă, din lipsă de spaţiu.

"Pereţii sunt aceeaşi, locul este acelaşi, spitalul este acelaşi. Nu se va întâmpla nimic. Vorbim peste şase luni, aducem un mare ars aici şi-i facem analizele de la intrare şi la ieşire", spune Jean Chelba, tatăl lui Alex Chelba, victimă a incendiului din Colectiv.

Reabilitarea secţiei a început în vară. Dar autorităţile au oprit activitatea după ce au apărut imaginile cu pacientul plini de viermi.

În noile saloane, personalul medical nu va putea intra dacă nu-şi dezinfectează mâinile în prealabil. Iar acelaşi sistem e folosit şi la ieşirea din saloane.

"Păi cum e la tine-n casă mă, tot aşa cu viermi, cu gândaci? Spitalul ăsta nu trebuie să mai funcţioneze ca spital de chirurgie plastică, reparatorie şi la urmă, puţin, arsuri", crede Jean Chelba.

Un nou spital pentru marii arşi ar urma să fie ridicat în nordul Capitalei. Momentan a fost găsit doar terenul, de peste 4,5 hectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noua secţie de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri va fi dotată cu aparatură medicală