Antena Meniu Search
x

Nu ştii ce nume să pui COPILULUI TĂU? Iată ce este în TREND în 2015

Alegerea numelui copilului este un lucru dificil. Specialiştii spun că trebuie să ţineţi cont şi de modă în materie de prenume

Alegerea numelui copilului este un lucru dificil. Specialiştii spun că trebuie să ţineţi cont şi de modă în materie de prenume

Nume de fete: Emma, Olivia, Ava, Beatrice, Evelyn, Edith, Sophia, Iris, Ilinca, Miruna

Nume de băieţi: Liam, Noa, Ethan, Lucas, Tudor, Mihail, Rareş, Gruia, Horia, Calin

Însă părinţii care caută nume mai deosebite pentru copiii lor, optează de regulă pentru nume străine, precum Ariana, Ingrid, Serena, Alana, Alisa sau Alisia, Matiana la fete, sau Matius, Tiberius, Albert, Alfred sau Eusebiu la băieţi.

Numeroase studii au arătat că numele influenţează dezvoltatea omului de la copil spre maturitate. Numele influenţează starea psihică a copilului şi a viitorului adult, dar şi percepţia oamenilor despre frumuseţe.

Un nume care conţine mai multe vocale precum “u” sau “o” sugerează seriozitate, dar şi închistare sau tristeţe, în timp ce numele cu “a” şi “e” sugerează deschidere emoţională, volubilitate.

Fie că cred, fie că nu, alegerea numelui copilului trebuie să ia în calcul, înainte de toate, copilul în sine şi dezvoltarea sa către maturitate, nu preferinţele prea serioase sau prea nonconformiste ale părinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Nu ştii ce nume să pui COPILULUI TĂU? Iată ce este în TREND în 2015