Antena Meniu Search
x

Bunică dintr-un sat din Maramureş a adus Olanda în grădina ei! Cultivă mii de lalele şi nu aşteaptă niciun profit

O bunică dintr-un sat din Maramureş a reuşit să aducă Olanda în grădina ei! Cultivă mii de lalele şi se bucură de culorile lor, fără să-şi dorească profit.

Vezi și

O bunică dintr-un sat din Maramureş a reuşit să aducă Olanda în grădina ei! Cultivă mii de lalele şi se bucură de culorile lor, fără să-şi dorească să facă profit. I se spune Măriuca Olandeza, iar de minunea din grădina sa au auzit şi turiştii străini. Maramureşanca îşi promovează satul mai bine decât orice autoritate din turism.

Maria Tentiş are 70 de ani şi e cea mai cunoscută localnică din satul Chechiş, Maramureş. Pentru că a adus în grădina ei o parte din câmpurile colorate din Ţara Lalelelor, a primit un supranume: Măriuca Olandeza. 

Despre pasiunea ei, turiştii au scris pe Facebook, iar gazda a adunat aprecieri din diferite colţuri ale lumii. 

Iar de atunci, Maria Tentiş are vizitatori în fiecare weekend. Duminica aceasta, 70 de turişti din Olanda şi Germania vin să vadă minunea din satul Chechiş.

Maria Tentiş: "Daca iubeste omul floarea, si floarea il iubeste pe om"

O regulă simplă prin care reuşeşte să aducă bucurie celor din jur. De când şi-a vizitat copiii stabiliţi în Olanda, Maria Tentiş s-a îndrăgostit iremediabil de lalele. În fecare an, în noiembrie, pachetele cu bulbi sosesc din Amsterdam în grădina din Maramureş. 

Au încercat şi alţii să cultive flori în satul din Maramureş. 

Pe Măriuca Olandeza nu o interesează profitul şi nici piaţa de desfacere. Pentru ea, bucuria oamenilor care îi trec pragul valorează mai mult decât orice câştig.

La 70 de ani, femeia reuşeşte mai bine decât orice autoritate în turism să-şi promoveze satul cu minunea ei de grădină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Bunică dintr-un sat din Maramureş a adus Olanda în grădina ei! Cultivă mii de lalele şi nu aşteaptă niciun profit