Antena Meniu Search
x

O elevă umilită de colegi a a ajuns să-şi dorească moartea

Umilită la şcoală, o elevă de clasa a şaptea a ajuns să-şi dorească moartea. S-a întâmplat la Colegiul Naţional Eugen Lovinescu, din Bucureşti. Pentru că nu avea telefon scump sau haine de firmă, copila a fost pusă la zid de câţiva colegi.

Vezi și

 Nu s-au mulţumit doar cu tachinările. Au umilit-o şi public, pe internet. Nici psihologul şcolii n-a ajutat-o pe copilă. A sfătuit-o, de faţă cu colegii, să îşi aranjeze părul. Adevăraţii specialişti cred însă că fenomenul deja cunoscut în America, trebuie privit cu seriozitate şi în România.

O campanie de umilire, de batjocură dusă de copii împotriva unui alt copil. Dana, elevă în clasa a şaptea, spune că trăieşte de câteva luni un coşmar la şcoală - Colegiul Naţional Eugen Lovinescu, din sectorul şase al Capitalei.

Ar fi fost judecată după telefonul mobil pe care îl are, după hainele pe care le poartă. Iar glumele colegilor au degenerat. Au creat o pagină falsă de facebook, cu numele ei. Şi au inventat, despre ea, scenarii obscene.

Eleva harnică şi prietenoasă de altădată a început uşor-uşor să se izoleze. Se simţea singură în faţa tuturor. Iar acum câteva zile a clacat. A încercat să se auto-mutileze, să-şi dorească moartea.

În alte ţări, profesorii şi autorităţile privesc cu îngrijorare acest fenomen. Pericolul e mare. Pentru că elevii deprimaţi ascund suferinţa de părinţii lor. Psihologul şcolii a încercat să rezolve problema. În felul lui. Elevii mai mari, de la liceu, povestesc că - la şcoala lor - nu e de glumă cu aspectul fizic.

Din acest motiv, părinţii Danei au dorit ca situaţia de la Colegiul Naţional Eugen Lovinescu să fie cunoscută. Am încercat să vorbim şi noi cu cei din conducere, dar n-am primit niciun răspuns. Inspectoratul Şcolar spune, însă, că va analiza situaţia. Poliţia a deschis deja o anchetă pentru violarea vieţii private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O elevă umilită de colegi a a ajuns să-şi dorească moartea