O familie din Mureş produce fructe de pădure bio de cinci ani
Magazinele abundă în mâncare nesănătoasă, fructe şi legume de import. O familie din Mureş ţine însă piept acestui val. Produce fructe de pădure bio, pe propriul pământ, de cinci ani de zile.
Magazinele abundă în mâncare nesănătoasă, fructe şi legume de import. O familie din Mureş ţine însă piept acestui val. Produce fructe de pădure bio, pe propriul pământ, de cinci ani de zile.
De cinci ani, lingura de lemn se plimbă prin ceaunurile cu dulceţuri. O familie întreagă se ocupă de asta. Familia Bercea. Domnul Bercea a fost cu ideea să înceapă producţia bio.
Adică, pe plantaţia lor. Ei plantează fructele şi tot ei au grijă să se facă mari şi frumoase, numai bune de cules mai târziu. Începe apoi transformarea lor, în siropuri şi dulceţuri. Şi, desigur, ulterior apare şi profitul. Zmeura de pe un hectar, de pildă, ajunge în mii de borcane.
Acolo, toată lumea se pune pe treabă. Fierb fructele, adaugă zahărul, apoi etichetează borcanele. Şi, cum era normal, nu le ţin doar pentru ei. Borcanele ajung în pieţe, târguri sau direct pe rafturile de acasă ale clienţilor fideli.
Ei dau aproape 10 lei pentru o dulceaţă şi 12 lei pentru sirop. Pentru că iubesc fructele de pădure în special, murele sunt noua ţintă a familiei mureşene. Momentan însă, sunt abia la început.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰