Antena Meniu Search
x

Și-a lăsat soțul violent să-și viziteze copilul și era să fie ucisă, iar băiatul de doi ani răpit

L-a primit în casă, deşi avea ordin de protecţie împotriva lui şi a fost la un pas să fie ucisă în bătaie. A fost preţul iertării pe care l-a plătit o tânără din Ilfov. Fostul iubit a lovit-o cu brutalitate atât pe ea, cât şi pe copilul lor de doi ani, pe care încercase să-l răpească. Iar coşmarul nu s-a încheiat. Individul a fost lăsat în libertate şi promite răzbunare. Ororile au fost filmate de camerele de supraveghere instalate în casă, dar vă avertzăm - sunt imagini care au puternic impact emoţional!

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 16.08.2020, 20:01

Vezi și
  • Tânăra a fost salvată din mâinile agresorului de mama ei
  • Bărbatul și-a luat apoi copilul în brațe și l-a aruncat cu forță într-un perete

În casa ororilor, bărbatul s-a dezlănţuit cu o violenţă greu de privit. Femeia de 28 de ani a fost la un pas să fie ucisă în bătaie. Târâtă dintr-o cameră în alta şi lovită cu o brutalitate extremă, tânăra a fost salvată din mâinile agresorului de mama ei.

Dar bărbatul tot nu se linişteşte. Îşi ia propriul copil în braţe, un băiat de doar doi ani, şi-l aruncă cu forţă în perete. La scenele de coşmar asistă şi un alt copil - nepotul victimei.

Victimă: L-a trântit de perete, iar cel mic a căzut jos. Mătuşa mea a venit şi l-a luat de jos că era între picioarele lui, să nu-l calce, şi el a continuat să ne lovească şi pe mine şi pe mama mea cu pumnii şi cu picioarele.

Femeia obţinuse un ordin de protecţie împotriva fostului iubit în urmă cu aproximativ cinci luni, când a şi pus capăt relaţiei de doi ani. Dar a făcut o greşeală care ar fi putut s-o coste viaţa. L-a primit în casă ca să-şi vadă copilul. Şi chiar a mers împreună cu el la notar să stabilească un program de vizită.

Imediat după ce s-au întors de la notar, tatăl copilului a venit la locuința concubinei cu toate că știa că are un ordin judecătoresc pe care trebuie să îl respecte. 

Odată ajuns în apartament, individul a încercat să-şi ia băiatul cu forţa, sub pretextul că-l duce la frizerie. Pentru că mama s-a opus, a devenit violent. În imaginile surpinse de camerele de supraveghere se vede cum femeia încearcă să ia cheile din uşă, pentru ca el să nu poată fugi împreună cu cel mic. Mai ales că nu era prima oară când l-ar fi răpit.

Victimă: Mă şantaja să mă culc cu el. Pe urmă au fost ameninţări de genul: dacă nu renunţi la ordinul de protecţie n-o să-mi mai văd copilul. Am apeluri la 112, la Poliţie la Buftea, la Poliţie la Otopeni, şi toţi spunându-mi acelaşi lucru, că n-au ce să facă, că avem aceleaşi drepturi până nu se dă o hotărâre judecătorească.

Bărbatul a plecat în cele din urmă din casă şi a fost prins de poliţişti câteva ore mai târziu. Dar nu a fost reţinut, deşi încălcase din nou ordinul de restricţie. Procurorii nu au cerut mandat de arestare, pe motiv că a intrat în casă cu acordul fostei iubite.

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Din punctul nostru de vedere, trebuiau luate măsuri preventive, pentru că, în alte condiţii, nu facem decât să încurajăm astfel de comportamente şi agresiuni, pentru că în mentalul acelui agresor, el ştie că nu va păţi nimic şi oricând va fi dispus să repete.

Reporter: Ţi-e teamă acum de el?

VictimăDa, îmi este teamă!

ReporterDe ce îţi este cel mai teamă?

VictimăPentru că el nu ţine cont de nimic şi poate veni oricând înapoi să mă agreseze sau să-mi ia copilul.

Cumnatul victimei: Poliţia ne îndeamnă să ne apărăm singuri! Cum pot eu să apăr o familie singur? Întreb şi eu un procuror, un judecător, ce fac? Eu ce pot să fac, mă pun în faţa lui şi-i zic: Omoară-mă şi pe mine şi dup-aia pe ei?!

Anul trecut, în Romania au fost emise aproape 8.000 de ordine de protecţie. Peste 90% dintre ele au fost cerute de victimele abuzurilor în familie şi doar 2% de procurorul de caz.

La începutul anului, o femeie din Ilfov a sfârşit ucisă de soţ, deşi avea ordin de protecţie împotriva lui. Specialiștii spun că astfel de tragedii ar putea fi evitate, dacă suspecţii ar fi supravegheaţi cu brăţări electronice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Și-a lăsat soțul violent să-și viziteze copilul și era să fie ucisă, iar băiatul de doi ani răpit