Antena Meniu Search
x

Turnu Magurele: O femeie bolnava de cancer cere sa fie eutanasiata

O drama cutremuratoare se intampla la Turnu Magurele. O femeie bolnava de cancer cere sa fie eutanasiata. Dupa ani intregi de lupta cu sistemul si dupa ce si-a castigat, in instanta, dreptul de a primi tratament, dar si asa a ramas fara pastile, femeia vrea sa moara

Vezi și

Se roaga de doi ani, de cand medicii i-au spus ca o sa moara. Diagnosticul? Nu una, ci doua tumori cerebrale. Nu si-a pierdut credinta, dar a ajuns la capatul puterilor. "Rog sa-mi fie aprobata legal aceasta cerere de eutanasiere si nu ,,murdar" si nedemn, cum sunt indreptatita sa cred ca se incearca de trei luni, de cand am avut intentia de a-mi apara DREPTUL LA VIATA, pe calea justitiei", se arata in scrisoarea trimisa de Mioara Dumitrescu Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Ministerului Sanatatii.

Sunt randuri scrise cu durere. Luni la rand a luptat alaturi de sotul ei pentru fiecare clipa de viata. Barbatul a vorbit la zeci de clinici din lumea intreaga. Pana cand medicii din Turcia i-au dat o speranta. Doar ca in Romania, medicamentul nu este decontat de stat pentru tipul de cancer al Mioarei, ci pentru altele. “Tratamentul necesar inseamna trei flacoane de Avastin, adica aproximativ 4.000 de euro”, a explicat George Dumitrescu, sotul femeii.

“Studiile au aratat ca ceea ce se obtine cu acest medicament este un raspuns bun, dar fara o crestere a supravietuirii pacientilor”, considera Dana Stanculeanu, medic la Institutul Oncologic “Al. Trestioreanu”.

Dar sotii Dumitrescu nu s-a resemnat. Au dat in judecata Casa de Asigurari de Sanatate. Si au castigat.

In martie anul acesta, reprezentantii CNAS au promis ca Mioara, daca reactioneaza bine la tratament, il va primi gratuit in continuare. Asa ca femeia ar fi trebuit sa primeasca iar medicamentul la sfarsitul saptamanii trecute. Nu s-a intamplat. "Nu conteaza ca sunt asigurata la sistemul national de sanatate din Romania, de multi, multi ani. Intreruperea tratamentului este fara indoiala un pas spre eutanasierea mea ,,pe usa din dos”. Nu mai am de facut decat sa va rog sa-mi aprobati legal, cererea simpla de EUTANASIERE", le-a mai scris femeia autoritatilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turnu Magurele: O femeie bolnava de cancer cere sa fie eutanasiata