Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 4 ani şi un bătrân de 83 de ani au inaugurat un pod rutier la Sighişoara

Inaugurare inedită a podului de 70 de metri de peste râul Târnava Mare. Alături de Primăria municipiului Sighişoara, panglica a fost tăiată de o fetiţă de 4 ani şi de un bătrân de 83 de ani. 

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 21:35

Imagini de la faţa locului
O fetiţă de 4 ani şi un bătrân de 83 de ani au inaugurat un pod rutier la Sighişoara - Facebook / Iulian Sirbu

O fetiţă în vârstă de 4 ani, Daria Sofia Uifălean, şi un senior de 83 de ani, Ioan Codrea, au tăiat, joi, alături de conducerea Primăriei municipiului Sighişoara, panglica inaugurală a unui pod de 70 de metri peste râul Târnava Mare, prima legătură rutieră între cartierele Târnava II şi Viilor, o investiţie de peste 10,1 milioane de lei.

"De astăzi, s-a deschis circulaţia pe noul pod peste râul Târnava Mare! Pot spune că este un eveniment cu adevărat remarcabil şi memorabil, ţinând cont de faptul că este prima legătură rutieră între cartierele Târnava II şi Viilor. Ordinul de începere a lucrărilor l-am semnat pentru data de 5 aprilie 2021 iar în mai puţin de doi ani a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor. Podul acesta este un proiect mai vechi, din anul 2002, finanţarea a fost obţinută în mandatul trecut, însă aşa cum am precizat, nu este loc de orgolii când vorbim de proiecte benefice pentru Sighişoara. Finanţarea a fost obţinută prin PNDL 2, vorbim de 9.896.696,34 lei, cu TVA, la care se adaugă 169.736,26 lei din bugetul local, valoarea totală fiind de 10.115.018,58 lei. Mă bucur că locuitorii municipiului Sighişoara, dar nu numai, vor avea o nouă alternativă de circulaţie. Era necesar, la fel cum este necesar şi cel de-al doilea pod, care se va construi în zona fabricii SEFAR, un proiect pentru care am obţinut finanţare prin 'Anghel Saligny", a precizat primarul Sighişoarei, Iulian Sîrbu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lungimea totală a podului este de 70,2 m, categoria de importanţă C.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » O fetiţă de 4 ani şi un bătrân de 83 de ani au inaugurat un pod rutier la Sighişoara