Antena Meniu Search
x

Video O greşeală bizară de proiectare a distrus un proiect de milioane de euro. Muncitorii încearcă să refacă tot, cu lopata

"Pe aici nu se trece!". Asta s-ar putea spune despre cel mai mare parc din Satu Mare, care ar fi trebuit sa devina principalul punct de atracţie al oraşului. Dar n-a fost să fie! După fiecare ploaie, zona se inundă şi se transformă într-o mini-deltă. Totul, dintr-o greşeală de proiectare pe care constructorul încearcă abia acum s-o remedieze.  

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.05.2022, 17:44

Vezi și

Cel mai mare parc din Satu Mare se scufundă în bălţi şi noroaie. Firma care s-a ocupat de amenajarea zonei a uitat să includă în proiectul iniţial sistemul de canalizare şi drenare a apei. Prin urmare, lucrările au fost reluate după ce parcul a fost inundat. Muncitorii s-au întors la lopată, iar întreaga zonă s-a transformat într-un nou şantier: "E o avarie! Nu mă întrebaţi pe mine, că nu ştiu (n.r. cum s-a produs avaria)"

Milioane de euro pentru parcul fără canalizare

Chiar dacă parcul trebuia inaugurat în septembrie 2021, locuitorii trebuie să mai aibă răbdare. "Au reluat activităţile. Din punctul meu de vedere, trebuie să facă o sursă de canalizare, ceva", crede o femeie. "Bine ca lucră. Şi orce lucru, nu trebuie să făcut repede, numai să fie făcut bine", spune un bărbat. Aşa se face că, după ce s-au cheltuit 3 milioane de euro, investiţia mai înghite încă 40 de mii de euro, Bani pe care îi suportă constructorul. Totul însă pe răbdarea şi nervii locuitorilor. 

În plus, autoritatea locală ar putea primi sancțiuni pentru întârzieri. Întrebată dacă vor exista sancţiuni de la Uniunea Europeană, Alexandra Ardelean, purtător de cuvânt al Primăriei Satu Mare, răspunde: "Încă nu ştim. Urmează să discutam şi noi cu executantul şi pe parcursul lucrărilor vom stabili exact care va fi soluţia cea mai bună". Proiectul a fost demarat în urmă cu doi ani şi ar putea fi gata la finalul lunii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O greşeală bizară de proiectare a distrus un proiect de milioane de euro. Muncitorii încearcă să refacă tot, cu lopata