Antena Meniu Search
x

O să avem mai multe zile libere?! Propunerea inedită a unui deputat

PSD-istul Cornel Itu a propus un proiect de lege prin care să fie declarată liberă ziua care face legătura între sărbătorile legale şi, după caz, începutul său sfârşitul de săptămână

PSD-istul Cornel Itu a propus un proiect de lege prin care să fie declarată liberă ziua care face legătura între sărbătorile legale şi, după caz, începutul său sfârşitul de săptămână

Deputatul PSD propune astfel ca, în situaţia în care o sărbătoare legală cade într-o zi de marţi sau joi, bugetarii să nu mai fie nevoiţi să vină la muncă luni sau vineri. "Propunem ca regulă intervalul de cel mult 24 de ore între ziua de sărbătoare legală şi ziua de repaus săptămânal pentru declararea zilei libere ca punte între ele".

Desigur, acesta are şi argumente: "În funcţie de anul calendaristic, nu rare sunt situaţiile în care un procent semnificativ din zilele de sărbătoare legală coincid cu zilele de repaus săptămânal, astfel cetăţenii nu beneficiază de drepturile lor legale. Putem exemplifica cu anul în curs, când din cele 12 zile de sărbătoare legală, trei coincid cu zilele de repaus săptămânal. Prin adoptarea acestui proiect de lege, se vor compensa şi zilele de sărbătoare legală ce cad la sfârşitul săptămânii, sâmbăta sau duminica".

Astfel, românii s-ar putea alege în curând cu încă patru zile de odihnă. Este vorba despre 10 mai, Ziua Independenţei, şi pe 15 mai - propusă ca ziua dedicată familiei, în care românii să nu se ducă la muncă. De asemenea, parlamentarii mai propun încă două zile libere pentru Ziua Înălţării şi pentru prima zi de şcoală, pentru ca părinţii să poată merge cu copiii la festivităţile şcolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » O să avem mai multe zile libere?! Propunerea inedită a unui deputat