Antena Meniu Search
x

Video "O tâmpenie românească". Alee pietonală din Bucureşti, devenită din greşeală "şosea". Limita de viteză: 30 km la oră

Situaţie cel puţin ... ciudată! După ce 20 de ani a stat neasfaltată, o alee pietonală de pe malul lacului Plumbuita a fost transformată, peste noapte, în stradă pentru maşini, cu tot ce trebuie: marcaje şi semne de circulaţie. Primarul spune că la mijloc e o greşeală din acte. Iar cei care se plimbă prin parc fac haz de necaz şi spun că noul drum îi ajută să ţină direcţia.  

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 23.04.2022, 20:01

Vezi și

"O tâmpenie românească. De când eram copil, pe aici se circula numai pe jos sau cu bicicleta. Frumuseţe de lac, te apuci să faci şosea pe marginea lui...", se plânge un bucureştean. "Mă gândesc că pe aici maşini n-au cum să treacă, bicicletele ar fi avut piste separate şi era mai indicat."

Pe stradă au apărut peste noapte marcaje auto

Cel puţin câteva zile de acum încolo, bicicliştii şi pietonii au la dispoziţie două benzi de circulaţie. Drumul începe la intersecţia dintre străzile Ricinului şi Tămâioarei, înconjoară mânăstirea Plumbuita şi se termină în parcarea locaşului de cult, unde este blocat cu stâlpişori. Aşa că, şi dacă cineva ar vrea să se plimbe cu maşina pe stradă, ar fi obligat să se întoarcă.

Pe lângă marcaje, pe drum au fost instalate şi indicatoare rutiere. Aşadar, şoferii sunt avertizaţi că limita de viteză aici este de 30 de kilometri la oră. Dar şi că drumul se înfundă.

Pe acelaşi subiect

Explicaţia primăriei: o eroare în acte

Explicaţia primăriei? Înainte de asfaltare, drumul arăta ca după război. În 2019, atunci când au fost depuse actele pentru reabilitarea zonei, strada figura ca destinată circulaţiei auto. Iar constructorii au făcut fix ce scria în proiect. Aşa că primăria trebuie să recepţioneze mai întâi lucrarea şi abia apoi să facă modificări. 

"Săptămâna viitoare vom pune stâlpişori în aşa fel încât traficul auto să nu se poată desfăşura pe acea alee. Închidem acea stradă şi ea va rămâne pietonală", a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. "N-aş spune neapărat că a fost o greşeală. Din punctul meu de vedere, în acest moment nu s-a produs nicio pagubă majoră", a adăugat el. 

Echipa Observator a întrebat şi poliţia dacă drumul proaspăt refăcut este deschis circulaţiei publice. Până în acest moment, Brigada Rutieră din Bucureşti nu a transmis un răspuns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "O tâmpenie românească". Alee pietonală din Bucureşti, devenită din greşeală "şosea". Limita de viteză: 30 km la oră