Antena Meniu Search
x

O tanara din Bucuresti face bani frumosi din gramatica

Cand multi adolescenti si chiar tineri au dubii despre cum se scrie "desi", o tanara din Bucuresti face bani frumosi din gramatica. Pe blog sau pe mail, fata ofera consiliere si lectii de gramatica celor care vor sa-si corecteze greselile de scris sau de vorbire.

Vezi și

In era messengerului si a facebookului, tinerii nu mai dau mare importanta gramaticii. Asa mai apare un “I” la sfarsitul lui "desi", sau dispare acolo unde nu trebuie. E de-ajuns sa aruncati un ochi pe internet. Tot acolo, o gasiti si pe Violeta. Ea nu face stalceste insa gramatica. Din contra, scrie si vorbeste cat se poate de bine. Si-i ajuta, acum, si pe ceilalti.

Asa a fost inspirata sa-si faca un blog, unde posteaza greselile de ortografie des intalnite. Si le raspunde oamenilor, pe mail, cand au nelamuriri. Pe langa asta, mai corecteaza si carti sau da meditatii. Astfel, gramatica a devenit afacerea ei de succes. Prima data si-a corectat colegii si cunostiintele. “Eu nu mi dadeam seama ca aceasta este pasiune, vocatie, cum vrei s-o numesti! Dar ceilalti au vazut acea sclipire in mine”, spune Violeta Ieremie

Cu timpul a inceput sa fie tot mai cautata. Mai intai de o tanara din Suedia, care a vrut sa invete limba romana. Apoi, doritorii au fost tot mai multi. Si e dispusa in continuare sa ajute. Mai ales ca, potrivit ultimelor studii, peste trei sferturi dintre elevii romani sunt sub pragul alfabetizarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O tanara din Bucuresti face bani frumosi din gramatica