Antena Meniu Search
x

O tânără din Dolj a născut în timp ce era în comă, infectată cu coronavirus

O tânără din Dolj a născut în timp ce era în comă, infectată cu coronavirus. După 7 zile și-a revenit, dar încă nu și-a văzut bebelușul.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.09.2020, 13:19

Coronavirus România
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Tânăra mai are acasă un băiețel de un an și 4 luni.
  • Și mama și fătul au fost salvați de medicii din Craiova

O tânără din Dolj a adus pe lume un bebeluş, în timp ce era în comă indusă din cauza infectării cu coronavirus. Diana era însărcinată în 33 de săptămâni, când medicii au decis să facă operația de cezariană.

Infectată cu coronavirus și însărcinată în luna a șaptea, Diana a ajuns la spital și medicii au decis că e nevoie să fie băgată în comă indusă. Tânăra aproape că a murit din cauza acestui virus, dar când s-a trezit a aflat că are un băieţel.

Diana era însărcinată în 33 de săptămâni când s-a îmbolnăvit de COVID-19. Nu ştie cum s-a infectat, dar îşi aminteşte că se sufoca. Apoi, a adormit. Respira de cinci ori mai repede decât era normal, spun medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, care au conectat-o la aparate ca să o ţină în viaţă.

În pericol de moarte era şi fătul, aşa că medicii au decis să-l aducă pe lume mai devreme. Şapte medici şi asistenţi de la ATI, Obstretică -Ginecologie şi Neonatologie, îmbrăcaţi în costume anti-covid, s-au luptat, mai bine de o oră, pentru viaţa mamei şi a bebeluşului, scrie Mediafax.

Pe acelaşi subiect

"A fost o intervenţie destul de grea, având în vedere condiţiile în care a trebuit să operăm. Adică, să ne protejăm şi noi ca echipă operatorie. Am extras un făt de 1950 de grame, cu nota 9.", a spus dr. Răzvan Pană, medic Obstretică - Ginecologie la SJU Craiova.

După 7 zile, tânăra mămică șia revenit și în curând va ajunge acasă. Acolo unde e deja nou născutul, pe care l-a văzut deocamdată doar în fotografiile trimise pe telefon de soțul ei. 

Acasă o mai așteaptă și și băiețelul ei mai mare, care are un an și 4 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O tânără din Dolj a născut în timp ce era în comă, infectată cu coronavirus