Antena Meniu Search
x

DNA: Șeful Poliției Eforie cerea 300 de lei pe zi mită pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă

Șeful Poliției Eforie este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, fiind acuzat de procurorii DNA că percepea mită de 300 de lei pe zi pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.09.2020, 13:20

Șeful Poliției Eforie cerea 300 de lei pe zi mită pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă
DNA: Șeful Poliției Eforie cerea 300 de lei pe zi mită pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Potrivit DNA, banii erau dați o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.
  • Șeful Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Potrivit DNA, banii îi erau dați în zile stabilite, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

Șeful Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Faptele pentru care este acuzat Coteanu se referă la perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020. În calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, el ar fi primit în mod repetat și periodic de la o persoană sume de bani, ca să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Procurorii spun că este vorba despre tolerarea unor activități de comerț clandestin desfășurate în special pe plajele stațiunii Eforie.

Suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 de lei pe zi, iar banii i-ar fi fost dați o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, bărbatul care i-ar fi transmis periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie i-ar fi colectat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele făcute de autorități.

De asemenea, în 10 august, șeful Poliției Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » DNA: Șeful Poliției Eforie cerea 300 de lei pe zi mită pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă