Antena Meniu Search
x

Oamenii care locuiesc singuri au tendinţa să mănânce mai puţin sănătos

Sănătatea vine la pachet cu un partener de viaţă. Cercetătorii australieni spun că cei care locuiesc singuri tind să mănânce mai puţin sănătos.

Vezi și

 Sănătatea vine la pachet cu. un partener de viaţă. Cercetătorii australieni spun că cei care locuiesc singuri tind să mănânce mai puţin sănătos.

În mod suprinzător, nu e vorba de o singură legătură, ci mai multe. În primul rând, cei care trăiesc singuri sunt mult mai lipsiţi de motivaţia de a găti. Dar nici nu se bucură de mâncarea pregătită. Aşa că de multe ori, persoanele care trăiesc singure sunt mai predispuse să aleagă mese simple sau pe bază de semipreparate. Singur, parcă nu au farmec nici cumpărăturile. Mai ales că, la nevoie, nu ai niciun ajutor.

Banii, care sunt dintr-o singură parte, au şi ei un rol important. Alimentele sănătoase, cum ar fi peştele, fructele proaspete şi legumele, sunt ceva mai scumpe şi trebuie consumate într-un timp mai scurt. Cercetătorii australieni au ajuns astfel la concluzia că dieta celor care locuiesc singuri este şi mai puţin diversificată, dar şi mult mai săracă în fructe şi legume. Automat, vorbim de mai puţine vitamine, minerale, fibre, dar şi antioxidanţi. Adică, exact ceea ce poate ajuta la protejarea organismului împotriva anumitor boli. Din acelaşi studiu, reiese şi că bărbaţii care locuiesc singuri sunt mai predispuşi decât femeile, să mănânce nesănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Oamenii care locuiesc singuri au tendinţa să mănânce mai puţin sănătos