Antena Meniu Search
x

Oamenii din cartierul închis la Buzău s-au speriat și fac cozi la magazine, să cumpere alimente (video)

Oamenii din cartierul închis la Buzău s-au speriat și fac cozi la magazine, să cumpere alimente. Toate ieșirile din perimetrul carantinat sunt păzite de polițiști, militari și jandarmi. 

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 04.05.2020, 11:56

Cartier complet închis în Buzău Vezi și
  • 20 de oameni au fost luați de ambulanțe, duminică seara, între ei doi copii de un an.
  • Toți sunt infectați cu coronavirus, de la o rudă care a fost de paște la socri.

Autorităţile din Buzău au instituit carantină pentru 14 zile în cartierul Poştă în care au fost confirmate 20 de cazuri de coronavirus. Cele aproximativ 2.000 de persoane care locuiesc în cartier vor fi aprovizionate de autorităţile locale cu alimente şi cu produse de strictă necesitate.

Carttierul a fost practic închis și e păzit de zeci de forțe de ordine. Nimeni nu intră și nimeni nu iese, iar pe străzile din cartier oamenii au voie să iasă doar cu mască de protecție și declarație pe propria răspundere care să justifice deplasarea.

Luni de dimineață, la aproape 12 ore după instituirea carantinei, locuitorii cartierului izolat complet au făcut cozi la magazinele alimentare, speriați de cele 14 zile de izolare într-un perimetru foarte mic. 

Atmosfera nu era însă una tensionată, mai degrabă oamenii erau speriați și încercau să se protejeze, dar și să își facă provizii.

Un număr de 19 cazuri de coronavirus au fost identificate la Buzău, între care doi copii de un an, toţi făcând parte din familia unui bărbat de 41 de ani confirmat în cursul zilei de duminică, despre care s-a stabilit că ar fi luat virusul de la un caz identificat Bărbuleşti, juideţul Ialomiţa.

Toate cele 19 persoane au fost preluate de ambulanţe, fiind transportate la spitale din Râmnicu Sărat şi Bucureşti. Prefectura Buzău a prezentat date din ancheta epidemiologică, admiţând că este un caz de infecţie comunitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Oamenii din cartierul închis la Buzău s-au speriat și fac cozi la magazine, să cumpere alimente (video)