Antena Meniu Search
x

Video Oamenii străzii din Baia Mare au fost luaţi de poliţişti şi duşi în adăposturi

Nimeni nu merită să fie lăsat în frig. Este principiul după care se ghidează poliţiştii locali din Baia Mare. Temperaturile scăzute din ultimele zile i-au determinat să intensifice raziile în oraş, pentru a identifica oamenii fără adăpost. Doar ieri, cinci persoane au ajuns la centrul social, după ce au fost găsite zgribulite pe trotuare. Au fost însă şi persoane care au preferat să rămână, chiar dacă îi aşteapta încă o noapte friguroasă.

de Redactia Observator

la 04.12.2020, 10:02

Vezi și
  • Poliţiştii din Baia Mare au început să îi ducă pe oamenii străzi la adăposturi
  • Cei care acceptă se pot bucura de o masă caldă, dar şi de servicii de îngrijire

''Haideţi uşor. Hai să mergem că aţi îngheţat'', spune un poliţist.

Aceşti soţi au rămas pe drumuri în urmă cu 8 ani. Un incendiu le-a mistuit locuinţa şi de atunci trăiesc pe străzile din Baia Mare.

''E frig, dar ce să facem. Avem noroc că ne mai primeşte la adăpost'', spune unul dintre ei.

Viaţa pe stradă este dură. O spune un om care trăieşte sub cerul liber încă de când avea 7 ani, după ce a fost aruncat în stradă chiar de părinţi. Bărbatul are acum 56 de ani şi povesteşte ce înseamnă să dormi pe unde apuci.

''Nu te ajută nimeni, toată lumea se dă în spate, te vede murdar, te vede bărbos. Lumea te vede ca pe ciumat'', afirmă o persoană.

Nu toţi înţeleg însă pericolul străzii. Din cauza unui aragaz găsit la gunoi, un bărbat a refuzat să meargă la adăpost. I-a fost frică că va rămâne fără bucata de fier pe care o poate valorifica.

Gest de omenie

Cei care acceptă totuşi să meargă la adăpost, se pot bucura de o masă caldă, dar şi de servicii de îngrijire.

Cristina Pop, şef serviciu Primăria Baia Mare: Le oferim noi şi săpun şi prosp. Intră la duşuri. După ce fac duş le dăm haine curate de schimb. Li se dă pat şi mâncare, trei mese pe zi.

În centrul medical se intră doar după dezinfectare, iar serviciile de care au parte le pot obţine doar după ce trec de controlul epidemiologic. În adăpostul de noapte din Baia Mare sunt disponibile 60 de locuri pentru oamenii străzii. Aceştia pot locui aici pe toată durata iernii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Oamenii străzii din Baia Mare au fost luaţi de poliţişti şi duşi în adăposturi