Antena Meniu Search
x

Ochii ar putea deveni un criteriu de diagnostic în boala Parkinson

Este o premieră medicală în lume. Cercetătorii coreeni au ajuns la concluzia că există o legătură mare între retină şi neuroni.

Vezi și

Este o premieră medicală în lume. Cercetătorii coreeni au ajuns la concluzia că există o legătură mare între retină şi neuroni.

Cercetătorii din Coreea au făcut o comparaţie între pacienţii diagnosticaţi cu Parkinson şi un grup de oameni perfect sănătoşi. Piederea neuronilor este asociată cu subțierea retinei. Bolnavii de Parkinson au membrana ochiului mai subţire cu 3 sau chiar 5 straturi decât oamenii sănătoşi. În funcţie de cât de agresivă este afecţiunea.

O simplă tomografie a retinei i-ar putea ajuta pe medici la diagnosticarea bolii, ceea ce este foarte important. Totuşi, la pacienţii expuşi acestei afecţiuni apar şi anumite simptome, cum ar fi tremuratul incontrolabil, durerile musculare şi pierderea echilibrului.

Este recomandat să ajungem la un medic neurolog chiar şi pentru un control de rutină. Medicii au observat că media vârstei la care apare boala Parkinson scade din ce în ce mai mult. În urmă cu câţiva ani, apărea cel mai adesea la pacienţii cu vârsta de peste 60 de ani. Acum, una din 20 de persoane prezintă simptome în jurul vârstei de 40 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ochii ar putea deveni un criteriu de diagnostic în boala Parkinson