Antena Meniu Search
x

Ofertele de Black Friday sau din apropierea sărbătorilor de iarnă aduc cu ele şi conturi golite de hackeri, care clonează paginile marilor magazine

Specialiştii în securitate cibernetică lansează un avertisment cât se poate de serios. Aşa că mare atenţie atunci când tastaţi datele cardului, dar şi când comandaţi produse. S-ar putea, de fapt, să nu existe.

Vezi și

Specialiştii în securitate cibernetică lansează un avertisment cât se poate de serios. Aşa că mare atenţie atunci când tastaţi datele cardului, dar şi când comandaţi produse. S-ar putea, de fapt, să nu existe. Atacurile asupra conturilor şi băncilor din România aproape că s-au dublat faţă de anii trecuţi. 

Oferte care mai de care mai tentante pe site-uri obscure sau aproape trase la indigo cu cele ale marilor magazine. Este reţeta de succes a hackerilor care, fie printr-o simplă accesare a produsului, fie prin introducerea datelor bancare vă pot face mai sărac în doar câteva clipe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul trecut, ofertele false de Black Friday au adus în conturile hackerilor câteva sute de milioane de lei. Şi puţini dintre cei care îşi dau seama că sunt înşelaţi merg la poliţie. Asta pentru că, atunci când realizează că sunt victimele unor atacuri online, este mult prea târziu.

O altă metodă prin care putem rămâne fără bani este atacul online asupra băncilor. Câteva linkuri deschise de funcţionari îi ajută pe hackeri să pună mâna pe datele conturilor noastre.

Oamenii au ramas fara bani dupa ce hackerii au anulat limita de retragere de pe carduri. Va cunosc deja datele si au reusit astfel sa ridice chiar si cateva sute de lei.

Peste 100 de instituţii financiare din 40 de ţări, printre care şi România, au căzut pradă hackerilor. Ultima dată s-a întâmplat chiar acum câteva zile, când o bancă importantă din ţara noastră a fost atacată. 

Ofiţerii Serviciului Român de informaţii cred că în acest caz au de-a face cu hackeri din Rusia, care pot acţiona însă de pe orice calculator din lume. Este şi motivul pentru care cu greu pot identificaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ofertele de Black Friday sau din apropierea sărbătorilor de iarnă aduc cu ele şi conturi golite de hackeri, care clonează paginile marilor magazine