Antena Meniu Search
x

Oficialii de la Bruxelles sunt hotărâţi să stimuleze reciclarea deşeurilor

Uniunea Europeană este hotărâtă să ne oblige, dacă este cazul, să intrăm în rândul lumii civilizate în materie de gunoaie şi reciclare.

Vezi și

 Uniunea Europeană este hotărâtă să ne oblige, dacă este cazul, să intrăm în rândul lumii civilizate în materie de gunoaie şi reciclare. Propunerea adoptată ieri de Comisie vrea să interzică îngroparea deşeurilor reciclabile în depozite de gunoi.

În 11 ani, România alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene ar trebui să închidă toate gropile de gunoi. Şi să caute şi soluţii pentru reciclare până în 2030. Asta dacă proiectul devine lege, bineînţeles. Mai exact, până în 2030, ar trebui atins un grad de reciclare a deşeurilor urbane de 70%.

Şi 80% în cazul ambalajelor. Uşor de spus, dar greu de făcut, având în vedere că noi, la această oră reciclăm numai 1% din întreg volumul de deşeuri pe care le producem. Restul sunt aruncate la groapa de gunoi.

Care nici ele nu sunt deloc puţine. Mai exact, sunt peste 250, departe de orice normă europeană. Partea proastă este că, dacă va fi adoptată legea, iar noi nu o vom respecta, suntem buni de plată. Pentru că, există desigur şi amenzi prevăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Oficialii de la Bruxelles sunt hotărâţi să stimuleze reciclarea deşeurilor