Antena Meniu Search
x

Video Oficialii din Educație s-au răzgândit în privinţa mărțișoarelor de 1 și 8 martie

Mărţişorul e o problemă spinoasă în şcoli în acest an. În timp ce legea spune că, în pandemie, copiii nu au voie să facă schimb de obiecte, oficialii din Educaţie se contrazic. Dacă ieri, schimbul de flori şi mărţişoare era interzis, astăzi e permis. În multe locuri din ţară, părinţii au fost anunţaţi să nu pregătească daruri.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 24.02.2021, 20:19

Vezi și
  • Oficialii din Educație se contrazic pe tema mărțișorului.
  • Specialiştii recomandă împărţirea mărţişoarelor dar cu distanţare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sunt câteva dintre reacţiile părinţilor şi copiilor la vestea că împărţirea mărţişoarelor sau a florilor în şcoli şi grădiniţe ar putea fi interzisă anul acesta. 

Oficialii din Educație se contrazic pe tema mărțișorului

Totul a plecat de la ordinul comun dat de ministerele Educaţiei şi Sănătăţii în februarie, la începutul semestrului. În document, este scris clar că schimbul de obiecte personale e interzis.

Eleva de școală primară: ”Îmi place să primesc mărţişoare. Şi să dau”.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, a anunţat ieri că nu se pot face excepţii, nici măcar de 1 martie. "Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori".

Şeful lui l-a contrazis astăzi.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educaţiei: ”Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. Ministerul Educaţiei n-a transmis nicio interdicţie în acest sens, nici măcar cu titlu de recomandare”.

Şi secretarul de stat a revenit astăzi.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educaţiei: ”Nu sunt interzise și nu există prevederi în ordinul de ministru referitoare la mărțișoare. Dacă e schimb de obiecte personale e bine să încercam să definim. Dar nu vom defini emițând un document special pentru mărțișoare și flori de 8 Martie”

Părinți anunțați să nu aducă flori sau mărțișoare la școală

În şcoli însă s-au transmis deja ordinele. Mulţi profesori i-au anunţat pe părinţi că anul acesta tradiţia nu se păstrează.

Ilona Rizea, Insp. Sc. Gen ISJ Prahova: ”Pentru siguranţa copiilor trebuie să păstreze distanţa aşa încât nu putem vorbi de a oferi flori şi mărţişoare, nici elevii între ei şi nici elevii profesorilor”.

Specialiştii recomandă împărţirea mărţişoarelor dar cu distanţare.

Adrian Marinescu, medic infecţionist Matei Balș: ”Trebuie să luăm în calcul că, în general când se dau aceste mărţişoare, sunt mai mulţi copii care stau la un moment dat împreună, nu se mai respectă distanţarea. +01,01 Nu e vorba doar de gest în sine. Dacă există o anumită organizare şi cei mici oferă aceste mărţişoare, păstrând distanţarea, păstrând regulile. acest lucru se poate face”.

Anul trecut, o anchetă epidemiologică a fost declanşată la ADP sector 4, după ce fostul ofiţer MAI infectat cu coronavirus a împărţit mărţişoare colegelor sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Oficialii din Educație s-au răzgândit în privinţa mărțișoarelor de 1 și 8 martie