Antena Meniu Search
x

Oradea a îmbrăcat straie de sărbătoare. Clădirile au fost decorate cu mii de steaguri, fanioane şi ghirlande tricolore

Oradea sărbătoreşte Centenarul şi o face într-un mod vizibil cu ochiul liber. Clădirile din centrul istoric şi piaţa Unirii au fost decorate cu mii de steaguri, fanioane şi ghirlande tricolore.

la 20.10.2018, 14:58
Vezi și

Oradea sărbătoreşte Centenarul şi o face într-un mod vizibil cu ochiul liber. Clădirile din centrul istoric şi piaţa Unirii au fost decorate cu mii de steaguri, fanioane şi ghirlande tricolore. Localnicii, dar mai ales turiştii sunt impresionaţi. Oraşul rămâne în straiele de săbătoare pâna pe 1 Decembrie. 

Cântec, culoare şi multă voie bună într-un oraş îmbrăcat de sărbătoare. Aşa celebrează Oradea Centenarul. În Centrul Istoric, au fost montate sute de steguri, iar pe clădiri sunt portretele orădenilor care au contribuit la Marea Unire din 1918.

Victor Amborce, directorul Liceului Spiru Haret din Chişinău: E un centru foarte bine amenajat, cu oameni la care le zambesc fetele, inseamna ca se simt bine in orasul lor, e foarte multa uloare, buna dispozitie.

Piaţa Unirii a fost o lecţie de istorie în aer liber pentru un grup de elevi din Chişinău.  

Sorin, elev din Chişinău: Imi plac steagurile si se simte atmosfera de sarbatoare. Fiind din Republica Moldova chiar trezeste spiritul de roman in mine!

Elena Carp, profesor din Chişinău: Am crescut cu un alt drapel, impus de Uniunea Sovietica. Cand a inceput anul 1989 atunci am aflat ca exista tricolorul si e ca al fratilor de peste Prut.

Oradea a devenit în ultimii ani o atracţie pentru tot mai mulţi turişti ştrăini. Mai ales că toate cladirile din zonă au fost reabilitate recent.

Monica, turistă din Polonia: Nu am mai fost până acum în România şi mi se pare foarte cool oraşul acesta, îmi place atmosfera şi steagurile. Totul este foarte colorat!

Mihai Jurca, preşedinte APTOR: Sunt peste 150 de stegauri. Vor fi mentinute pana la 1 Decembrie. Apoi vor fi date jos si repuse in decor inainte de 20 Aprilie, ziua in care orasul a fost eliberat de Armata Romaneasca.

Piaţa Unirii şi-a schimbat înfăţişarea în urmă cu o săptămână, pentru a celebra Ziua Oraşului. Toate evenimentele sunt organizate sub semnul Centenarului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Oradea a îmbrăcat straie de sărbătoare. Clădirile au fost decorate cu mii de steaguri, fanioane şi ghirlande tricolore