Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum se fabrică ornamentele de Crăciun, în atelierele din Târgu Mureș

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, aşa că meşteşugarii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile! Din mâinile lor ies zilnic decoruri care îşi vor găsi, mai apoi, loc în casele oamenilor.

de Redactia Observator

la 09.11.2018 , 12:07

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, aşa că meşteşugarii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile! Din mâinile lor ies zilnic decoruri care îşi vor găsi, mai apoi, loc în casele oamenilor. Au început lucrul încă din vară, iar multe dintre creaţiile lor se vor găsi în Târgurile de Crăciun din toată ţara.

În atelierul Rodicăi Milăşan, Crăciunul este parcă şi mai aproape. De cum intrăm aici, ne întâmpină brăduţi de lemn, oameni de zăpadă ori conuri de pin. Toate prind formă şi culoare cu multă minuţiozitate.

Nu mai ştie nici numărul decoraţiunilor făcute şi nici pe cel al clienţilor care i-au trecut pragul. Ştie, în schimb, că poate munci ore în şir la un singur obiect.

Vezi și

De opt ani procedează astfel. Are idei şi pentru cei care au început deja goana pentru cadourile de Crăciun. Tot din lemn le-a dat viaţă. Iar preţurile încep de la 15 lei.

De ani la rând, Rodica Milăşan vinde obiectele create la Târgul de Crăciun din Capitală. Singura perioadă, de altfel, în care îşi ia o pauză de la munca de zi cu zi, din atelier.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Cum se fabrică ornamentele de Crăciun, în atelierele din Târgu Mureș