Antena Meniu Search
x

Ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, aducătorul de ploi și ocrotitorul aviatorilor

Biserica Ortodoxă Română este în sărbătoare! Ca în fiecare an, astăzi este pomenit de creştini Sfântul Ilie, numit şi aducătorul de ploi. Este singurul prooroc marcat în calendar cu roşu. Într-o astfel de zi, credincioşii au luat drumul bisericilor.

Vezi și

Biserica Ortodoxă Română este în sărbătoare! Ca în fiecare an, astăzi este pomenit de creştini Sfântul Ilie, numit şi aducătorul de ploi. Este singurul prooroc marcat în calendar cu roşu. Într-o astfel de zi, credincioşii au luat drumul bisericilor. La Topliţa, în judeţul Harghita, de pildă, sute de oameni din întreaga ţară au trecut pragul mănăstirii care poartă chiar hramul Sf. Ilie.

Cu capetele plecate şi cu credinţa în suflete, sutele de credincioşi adunaţi să îl cinstească prin rugăciune pe sfântul Ilie la Mănăstirea Topliţa nu au ţinut cont de ploaie. Sub umbrele, s-au rugat neîncetat.

Sfântul Ilie este sărbătorit de creştini ca aducător de ploi. Prin rugăciunea sa a salvat de la moarte poporul din Israel după trei ani şi jumătate de secetă. Astăzi, creştinii nu mai vor ploaie. Din contră.

Tradiţia spune că, dacă tună de Sfântul Ilie, fructele din livezi se vor strica. Tot astăzi este şi ziua Aviaţiei Române, iar Proorocul este considerat ocrotitorul aviatorilor. Peste 120.000 de români au şi un alt motiv de bucurie. Poartă numele sfântului Ilie sau derivatele acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, aducătorul de ploi și ocrotitorul aviatorilor