Otrava de pe legume!
Chiar dacă sunt din producţia autohtonă, roşiile, ardeii sau castraveţii nu sunt neapărat mai sănătoşi. Micii producători tratează plantele, florile şi în cele din urmă, rodul, cu diverse substanţe chimice.
Chiar dacă sunt din producţia autohtonă, roşiile, ardeii sau castraveţii nu sunt neapărat mai sănătoşi. Micii producători tratează plantele, florile şi în cele din urmă, rodul, cu diverse substanţe chimice.
Unele, aprobate de autorităţi. Altele, interzise demult. Însă în goana după profit, agricultorii ocolesc legea. Mai ales că substanţele scoase de pe piaţă încă se găsesc în magazine. sub tejghea.
Se obţine un lichid folosit de micii producătorii pentru a-şi feri recolta de mană. În 2007, substanţa a fost interzisă în Uniunea Europeană, deci şi în România. În fitofarmacii, acest produs nu se mai comercializează. Dar se găseşte, în schimb la magazinele cu profil. chimic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰