Antena Meniu Search
x

(P) Beneficiile unei vieți sexuale active

Sexul este o componentă deosebit de importantă în viața umană, atât cu scop reproductiv, cât și în ceea ce privește starea de sănătate emoțională, mentală sau fizică.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 14:32

Beneficiile unei vieți sexuale active

Dacă în trecut era considerat o activitate exclusiv destinată procreării, în zilele noastre sexul devine din ce în mai acceptat din punct de vedere social, cel puțin în comunitățile dezvoltate. În încercarea de a demistifica acest subiect, îți prezentăm și câteva dintre cele mai importante beneficii aduse de această activitate. 

Ajută la menținerea siluetei 

Activitatea sexuală ajută la arderea caloriilor datorită activității fizice implicate. De asemnea, viteza de pompare a sângelui crește, precum și activitatea cardiacă. O jumătate de oră de activitate sexuală pe zi nu-ți va oferi un corp identic cu cel lucrat la sală, dar te poate ajuta să scapi de kilogramele în exces într-un mod mai plăcut decât alergatul pe bandă, de exemplu. 

Îmbunătățește imunitatea

Conform studiilor, persoanele care fac sex de cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână prezintă un nivel mai ridicat de imunoglobulină. Astfel organismul este ajutat în lupta sa împotriva microbilor, de unde și numele de „aspirina săracului’ pe care l-a căpătat această activitate. Studiile atestă faptul că persoanele care fac sex regulat se îmbolnăvesc mai rar și au nevoie de mai puține zile de concediu medical. Așadar, data viitoare când te paște o răceală nu ezita să recurgi și la acest remediu! 

Ajută la gestionarea stresului 

Acest pericol din ce în ce mai întâlnit în zilele noastre are un remediu relativ simplu! Studiile arată că, în cazul bărbaților, ejacularea ajută la destinderea sistemului nervos și stimulează eliberarea endorfinelor. La femei absorbția spermei are rol de antidepresiv natural, pe lângă beneficiile mai sus menționate în ceea ce privește stresul. 

Ajută la obținerea unui somn mai odihnitor

Așa-i că dormi mai bine după o partidă satisfăcătoare de sex? Ei bine, acest fapt chiar este demonstrat științific, studiile în domeniu demonstrând faptul că prolactina, hormonul eliberat în urma actului sexual, ajută la obținerea unui sentiment de somnolență și de relaxare. Astfel, partenerii adorm mai repede și mai liniștiți. 

Crește libidoul 

Dacă te confrunți cu probleme în ceea ce privește libidoul, soluția este la îndemână. Pe lângă îmbunătățirea controlului vezicii urinare la femei și scăderea riscului de prostată la bărbați, sexul regulat poate crește considerabil apetitul sexual. Și nu ne referim exclusiv la activități sexuale. De pildă, libidoul poate fi stimulat și cu ajutorul unui masaj erotic. Apelează la Attraction Club Massage pentru un masaj erotic plăcut în București

Întărește mușchii

Așa cum explicam și mai sus, o activitate sexuală intensă nu poate înlocui mersul la sală, dar îl poate complimenta. În urma sexului, producția de testosteron crește, acest hormon fiind responsabil cu întărirea mușchilor, dar și a oaselor. Pe lângă aceste beneficii, testosteronul ajută și la menținerea unui nivel optim de energie, dar și la îmbunătățirea dispoziției. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » (P) Beneficiile unei vieți sexuale active