Antena Meniu Search
x

(P) Cărți psihologice: cea mai de folos carte self-help pe care o vei citi vreodată

Comunicarea este cheia unei relații de succes, de orice natură ar fi ea, însă atunci când vorbim despre cuplu, situația devine și mai sensibilă. Ți s-a întâmplat să vorbești cu partenerul și să ai senzația că nimic din ceea ce îi spui nu ajunge la el? Te-ai gândit că poate nu reușești să comunici cu el... pe limbajul lui?

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 15:56

Ca orice modalitate de comunicare, și iubirea are propriul ei limbaj, potrivit teoriei susținute de Gary Chapman în romanul său, „Cele cinci limbaje ale iubirii. Editia a VI-a”. Aceasta este una dintre cele mai bune carti psihologice, fiind clasată drept ”cea mai importantă carte din lume despre comunicarea autentică în relații”.

Dr. Gary Chapman a scris această carte în urma experienței acumulate în peste 30 de ani de activitate ca și consilier matrimonial. Astfel, autorul a identificat 5 limbaje ale iubirii:

1. cuvintele de încurajare

2. timpul petrecut alături de cel drag

3. cadourile

4. serviciile

5. contactul fizic

Cartea abodează fiecare limbaj în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipsește umorul. Dr. Chapman îmbină descrierea celor 5 limbaje cu chestionare scurte, pe care le poti completa, întrebări aplicate, la care să meditezi și să răspunzi pe larg. Modul de abordare al temei și felul în care autorul reușește să-l implice pe cititor în acțiune transformă opera într-una dintre cele mai bune cărți psihologice.

Chapman susține că iubirea este o alegere și fiecare partener poate începe procesul acum, oricât de dificilă i s-ar părea ideea de a nu mai iubi un partener.

Deși autorul vorbește în special despre relațiile de cuplu, ”Cele 5 limbaje ale iubirii” face parte din seria de cărți psihologice care te vor ajuta să-ți înțelegi mai bine propriile nevoi, dar și nevoile celor din jur. Astfel, dacă te vei lăsa pătruns de informații, vei reuși nu doar să-ți identifici propriul limbaj de iubire, ci și pe cel al celor din jurul tău, înțelegând astfel cum poți și trebuie să faci pentru a-i ajuta să-ți înțeleagă sentimentele, să știe că-i iubești sau apreciezi.

Alte 3 cărți psihologice care te vor transforma și te vor ajuta să-ți imbunătățești relațiile

1. Femei care iubesc prea mult. De ce ne îndrăgostim mereu de bărbați nepotriviți - de Robin Norwood - o carte care te va ajuta să identifici și să schimbi tiparele iubirii distructive.

2. Regândirea infidelității - Esther Perel este unul dintre cei mai apreciați psihologi și terapeuți din întreaga lume. Autoarea expune diverse povești de cuplu, încercând să identifice ce ii determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită.

3. Mama și sensul vieții. Povești de psihoterapie - Irvin D. Yalom - o carte ce te va fermeca de la primele rânduri. În poveștile sale captivante desprinse din experiența de psihoterapeut, Yalom se dovedește încă o dată un explorator neobosit al minții umane, parcurgând, împreună cu pacienții calea spre transformare. Terapia devine efort de vindecare în dublu sens. Desfășurarea de personaje e impresionantă și stă mărturie pentru privirea pasionată de detaliu și profunzime a autorului.

Descoperă librăria online Bookzone.ro, consultă oferta completă de cărți psihologice și profită de reducerile existente pentru a te bucura din plin de toamnă și de lectură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » (P) Cărți psihologice: cea mai de folos carte self-help pe care o vei citi vreodată