Antena Meniu Search
x

(P) Cum să decorezi camera unui copil: 7 sfaturi esențiale pentru un spațiu armonios

Camera copilului tău nu trebuie să arate ca un parc tematic. De aceea, am adunat cele mai bune sfaturi pentru a decora camerele copiilor și a le transforma în spațiul ideal pentru a le stimula imaginația.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 14:01

Cum să decorezi camera unui copil
Cum să decorezi camera unui copil

Proiectați camera astfel încât să poată crește odată cu copilul, cu piesele potrivite, lăsându-i cât mai mult spațiu liber pentru a se juca. Menținerea ordinii în camera copiilor pare o sarcină dificilă, dar indiferent de tipul pe care îl alegeți, secretul este ca toate obiectele să fie la îndemâna lor, să le oferiți suficient spațiu și să le încurajați autonomia. Puteți obține un spațiu feeric cu un tapet copii sau sticker perete copii.

PLANIFICAȚI MOBILIERUL CU GÂNDUL LA VIITOR

Atunci când planificați camera copiilor, gândiți-vă la viitor și, dacă aveți de gând să proiectați mobilier personalizat, gândiți-vă la viitor. Un pat de 200 cm, un pat suplimentar în cazul în care prietenii vin să petreacă noaptea, spațiu de depozitare.

LASĂ UN SPAȚIU CENTRAL LIBER PENTRU JOACĂ

Când sunt mici, joaca este esențială pentru ei. De aceea, atunci când le planificați camera, este important să distribuiți mobilierul în jurul perimetrului și să eliberați zona centrală a camerei pentru ca ei să se poată juca. Puteți dota acest spațiu cu un covor moale pentru a-i face să se simtă mai confortabil și, în primii ani de viață, pentru a evita căderile și loviturile. Dacă vă este teamă că camera va fi prea monotonă, puteți opta pentru tapet copii colorat sau pentru sticker perete copii pe care să le schimbați în timp.

OPTAȚI PENTRU O BAZĂ NEUTRĂ CARE INVITĂ LA RELAXARE

Camera lor ar trebui să vă invite la relaxare, mai ales în primii lor ani de viață. În acest sens, este indicat să optezi pentru un cadru neutru pe care îl poți transforma oricând dorești cu ajutorul materialelor textile și al accesoriilor. În acest fel, va fi mult mai ușor să le adaptați camera pe măsură ce interesele lor se schimbă. Puteți să optați pentru un tapet copii cu un model neutru, pe care să îl păstrați pentru un timp îndelungat. De asemenea, puteți anima un tapet neutru cu sitcker perete copii.

AVEȚI SPAȚIU? ZONARE: PENTRU SOMN ȘI JOACĂ

Nu este întotdeauna posibil, dar dacă camera copiilor dvs. este spațioasă, profitați de această oportunitate pentru a zonaliza spațiul și rezervați o zonă pentru odihnă și o alta pentru joacă, pe care o puteți transforma ulterior într-o zonă de studiu. Separarea a două activități atât de diferite precum relaxarea și joaca îi ajută să învețe rutinele. Puteți să utilizați tapet copii diferit pentru a separa zonele sau le puteți delimita folosind sticker perete copii.

SIGURANȚA ÎNAINTE DE TOATE

Siguranța în camera copiilor este extrem de importantă. De aceea, este important să alegeți mobilierul care este aprobat și conceput întotdeauna pentru vârsta lor. În acest sens, paturile supraetajate nu sunt recomandate copiilor sub 5 ani, așa că țineți cont de acest lucru dacă vă gândiți să le echipați camera cu unul.

PROTEJEAZĂ PEREȚII DE ZGÂRIETURI ȘI LOVITURI

Pereții din camera copiilor, în special în zona patului, dacă acesta se află aproape de perete, sunt foarte expuși la frecare și lovituri. De aceea, este recomandabil să le protejați cu un lambriu, o plintă la jumătate de înălțime sau tapet copii lavabil sau de vinil. Nu numai că vă veți decora spațiul, dar veți evita să fiți nevoiți să revopsiți pereții peste câțiva ani. Puteți opta și pentru sticker perete copii.

FACEȚI UN LOC PENTRU JUCĂRIILE LOR ȘI EVITAȚI DEZORDINEA

Cel mai bun antidot împotriva dezordinii este ca totul să fie la locul lui. De aceea, este foarte important să oferim soluții de depozitare în camera copiilor, care să fie la îndemâna lor, pentru a-i încuraja să își facă un obicei de a-și aranja jucăriile. Elementele cu roți și cutiile sunt deosebit de practice, deoarece permit să se bucure de conținutul lor oriunde și să fie ascunse într-un colț atunci când au terminat de jucat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » (P) Cum să decorezi camera unui copil: 7 sfaturi esențiale pentru un spațiu armonios