Antena Meniu Search
x

Video Pachete alimentare din partea UE pentru nevoiaşii din Galaţi

La Galaţi, a început distribuirea celei de-a patra tranşe de ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene. Acestea sunt mană cerească pentru persoanele defavorizate, mai ales în contextul scumpirilor la alimentele de bază din utlima perioadă. Pachetele, de 25 de kilograme, conţin alimente precum ulei, zahăr, făina, sau diverse conserve. 

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 08:29

Vezi și

Ajutoarele vor ajunge la cei care trăiesc din venitul minim garantat și la membrii familiei acestora, dar și la cei ce beneficiază de alocație pentru susținerea familiei.

Laura Roşca - referent de specialitate: Am primit 3157 de pachete cu produse alimentare comunitare. Avem 504 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 580 beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei. În funcţie de stocul existent ne vom îndrepta către persoanele cu handicap gradul 1 şi 2.

Alimentele de la Uniunea Europeană sunt binevenite pentru cei aflaţi la nevoie

Scumpirile din ultima perioadă i-au afectat cel mai mult pe nevoiaşi, iar alimentele de la Uniunea Europeană reprezintă un ajutor de nădejde.

Localnică: Uleiul e scump, zahărul la fel. Toate alimentele s-au scumpit. 

Localnică: E mult mai greu. S-au scumpit toate utilităţile, s-a scumpit în primul rând mâncarea, şi gazele, lumina. Nu am pensie, atât, ajutorul social. "Un milion patru sute", 140 de lei, da. 

Pachetele conţin făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, compot şi gem de fructe. Gălăţenii care sunt eligibili pentru ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene pot să le ridice până pe data de 9 iunie 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pachete alimentare din partea UE pentru nevoiaşii din Galaţi