Antena Meniu Search
x

Un bărbat fără mască s-a furișat într-un spital din Anglia să ia acasă un bolnav Covid care abia respiră

Un bărbat fără mască a fost scos cu forța dintr-un spital din Marea Britanie, după ce a încercat să se furișeze cu un pacient bolnav de Covid-19 afară din spital.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.01.2021, 15:30

Un bărbat fără mască s-a furișat într-un spital din Anglia să ia acasă un bolnav Covid care abia respiră
Un bărbat fără mască s-a furișat într-un spital din Anglia să ia acasă un bolnav Covid care abia respiră - @kemz_1/Twitter
  • Bărbatul a fost scos cu forța din spital.
  • Pacientul Covid pe care încerca să-l scoată din spital își dorea să plece acasă.

Într-o filmare devenită virală pe Twitter, bărbatul este auzit cum strigă că e abuzat și că totul e o conspirație, în timp ce agenții de securitate îl târăsc din unitatea de îngrijire respiratorie acută a Spitalului East Surrey. 

Totul după ce ar fi încercat să se furișeze cu un pacient bolnav de Covid-19 afară din spital care, potrivit filmării, ar fi vrut să plece, scrie The Independent.

Săptămâna trecută, același bărbat a filmat un conflict pe care l-a avut cu mai mulți medici care s-au opus externării pacientului în cauză, care se presupune că e un membru al familiei, pe motiv că, dacă nu primește oxigen, acesta poate muri în orice clipă.

Bărbatul insistă ca pacientul să fie scos de la oxigen

Videoclipul, care a fost vizionat de aproape un milion de ori doar pe Twitter, îl arată pe bărbat insistând ca pacientul să fie scos de la oxigen.

Când i s-a spus că își pune propria sănătate în pericol, pe lângă cea a pacientului, bărbatul a răspuns: „Este riscul nostru”.

Pacientul - care se chinuia să respire - și-a îndepărtat masca de oxigen și a cerut să părăsească spitalul, dar i s-a spus că va muri dacă o va face.

Apoi, bărbatul a întrebat personalul medical dacă Covid-19 chiar ”există” și a repetat alte teorii ale conspirației fără temei.

Pacientul Covid își dorea să plece acasă

Doctorul a răspuns: "Principala mea preocupare este siguranța lui și în acest moment îl puneți în pericol. El și-a scos oxigenul, va muri dacă nu îl vom pune la loc."

Pacientul a răspuns: „Nu, nu mor”

Într-un final, agenții de securitate au ajuns pe secția pe care avea loc scandalul și au recurs la forță pentru a-l alunga pe bărbatul care a pătruns ilegal în spital.

Poliția din Surrey a deschis o anchetă în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat fără mască s-a furișat într-un spital din Anglia să ia acasă un bolnav Covid care abia respiră