Antena Meniu Search
x

Video Supertulpina închide Europa: Vacanţe între restricţii şi carantină

Sub ameninţarea tulpinii mutante a coronavirusului, Europa ia tot mai multe măsuri restrictive. Marea Britanie tocmai a impus cea mai costisitoare carantină din lume - aproape 2.000 de euro. Iar Belgia şi-a închis graniţele pentru toţi cei care vor să călătorească în scop turistic.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 21:47

Vezi și
  • Marea Britanie, în cea mai costisitoare carantină
  • Germania ia în calcul să închidă graniţele pentru călătoriile neesenţiale
  • Liban, cea mai dură carantină

Dacă vreţi să mergeţi în Belgia, de azi şi până în 1 martie, trebuie să aveţi un motiv bineîntemeiat. Regatul îşi închide graniţele pentru toţi cei care ar fi vrut să îl viziteze în scop turistic. Nici belgienii nu au voie să părăsească ţara pentru a merge în vacanţă.  

Alexander De Croo, premierul Belgiei: "Nu construim un zid în jurul ţării. Ştiu că este o măsură extrem de restrictivă, dar am atras atenţia, în ultimele săptămâni, că toţi cei care călătoresc permit virusului să călătorească cu ei". 

De vină pentru înăsprirea condiţiilor, sunt noile tulpini de coronavirus, supercontagioase şi care s-au răspândit până acum în peste 50 de ţări ale lumii. 

Marea Britanie, în cea mai costisitoare carantină

La rândul ei, Marea Britanie tocmai a impus una dintre cele mai costisitoare carantine din lume. Şi astea pentru că toţi cei care se întorc în Regat din 22 de ţări, printre care Portugalia, Brazilia sau Africa de Sud, trebuie să se autoizoleze într-un hotel de lângă aeroport, pe cheltuiala lor, iar preţul nu este deloc de neglijat - pentru 10 zile  cazarea poate să coste şi aproape 2000 de euro. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: "Vor fi întâmpinaţi la aeroport şi transportaţi direct în carantină. Vreau să fie foarte clar, sub noile reguli de carantină, este ilegal să părăseşti locuinţa pentru a călători în străinătate, în scop turistic"

Germania ia în calcul să închidă graniţele pentru călătoriile neesenţiale

Noile tulpini sperie şi Germania, care ia la rândul ei în calcul să închidă graniţele pentru călătoriile neesenţiale. 

Cancelarul Angela Merkel, care până acum nu a sprijinit limitarea libertăţii de mişcare, le-a spus membrilor din propriul partid că nu este momentul pentru plimbări în scop turistic şi trebuie impuse măsuri mai aspre la frontieră.  

Austria a închis deja graniţele turiştilor, iar de mâine, vom putea trece în Bulgaria doar dacă avem un test negativ pentru coronavirus. Acesta este biletul de intrare şi în Franţa sau Spania, în timp ce toţi cei care vor să meargă în Italia pot să aleagă între prezentarea unui test şi autoizolare pentru 7 zile. Pe de altă parte, pentru toate persoanele care sosesc în Grecia este obligatorie carantina o săptămână, iar domiciliul se poate părăsi doar dacă informăm în prealabil autorităţile printr-un SMS. 

Liban, cea mai dură carantină

Cea mai dură carantină din lume este însă în Liban. Aici, fie zi sau noapte, cu excepţia celor consideraţi personal esenţial, oamenii nu au voie să iasă din case nici pentru a-şi cumpăra medicamente sau mâncare. Nu există însă altă soluţie. În ultimele săptămâni, numărul bolnavilor a crescut cu 70%. 

Dacă se eliberază un pat, avem deja un pacient care aşteaptă în camera de urgenţă pentru trei şi patru zile mutarea la Terapie Intensivă. 

Sunt însă şi ţări pe glob unde se redeschid graniţele. Seychelles a devenit prima ţară din lume care a anunţat că primeşte turişti, dar doar dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Supertulpina închide Europa: Vacanţe între restricţii şi carantină