Antena Meniu Search
x

Video Pacientă moartă după o liposucţie. Condamnat la 3 ani de închisoare, medicul Călin Doboş a fost prins când încerca să iasă din ţară

Un medic estetician, condamnat pentru ucidere din culpă, a fost prins în timp ce voia să fugă din ţară. Este vorba despre celebrul doctor Călin Doboş. După aproape opt ani de procese, medicul va face închisoare timp de trei ani pentru moartea Irinei Ciuraru. În timpul operaţiei de liposucţie, medicul i-ar fi perforat intestinul.

de Adrian Obreja

la 12.12.2020, 20:10

Vezi și
  • Medicul vedetelor, Călin Doboş, a încearcat să treacă graniţa, deşi fusese condamnat definitiv la trei ani de închisoare, pentru ucidere din culpă
  • Familia victimei a cerut daune morale de 1 milion de euro

Ora două jumătate noaptea. Vama Nădlac. Medicul vedetelor, Călin Doboş, încearcă să treacă graniţa. Cu câteva ore înainte, fusese condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi vrea să fugă de pedeapsă. 

Trei ani de puşcărie pentru medicul Călin Doboş

Călin Doboş va face închisoare, după aproape opt ani de procese şi o achitare în primă instanţă, pentru moartea pacientei sale, Irina Ciuraru. În februarie 2013, femeia de 37 de ani a intrat în clinica lui privată din Galaţi pentru o liposucţie. 

La trei zile după operaţie, Irina Ciuraru a intrat în comă. 20 de zile mai târziu a murit. Autopsia a scos la iveală că intestinul femeii a fost perforat. Călin Doboş a cusut-o la loc fără să sesizeze greşeala comisă. 

Dorel Firescu, şef secţie chirurgie Spitalul Galaţi: Ea a venit pentru că avea o stare generală foarte gravă, motiv pentru care a fost internată direct în terapie intensivă. Puroi între ficat şi diafragmă. Nu puteam decât să îi prelungim agonia, nu să o salvăm.  

Drama unei familii

Irina a lăsat în urmă o fiică cu handicap de gradul doi. Pentru ea, familia s-a zbătut pentru dreptate. 

Daniel Ciuraru, fratele victimei: Mi-am vândut casa, fratele meu şi-a vândut casa. Toţi banii s-au investit în avocaţi în decursul anilor.

Pedeapsa însă nu îi consolează. 

Daniel Ciuraru, fratele victimei: După 8 ani nu cred că s-a făcut dreptate. Toată vinovăţia asta constă în 3 ani de puşcărie şi 4 ani suspendare din meserie? E inadmisibil aşa ceva. 

Călin Doboş a susţinut tot timpul că este nevinovat. A continuat şi să profeseze. Nu în Galaţi. Şi-a mutat firma la Bucureşti, unde a continuat să facă operaţii estetice inclusiv pentru vedete, cum ar fi Dana Săvuică şi Viorel Lis. 

Reporter: V-a cerut scuze vreodată? 

Daniel Ciuraru, fratele victimei: Nu, nu. Apatic, indolent, nu avea nicio treabă cu nimeni, el era nevinovat. 

Familia Irinei continuă procesul civil, în care au cerut daune morale de 1 milion de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Pacientă moartă după o liposucţie. Condamnat la 3 ani de închisoare, medicul Călin Doboş a fost prins când încerca să iasă din ţară