Antena Meniu Search
x

Video Pacienți cu COVID de Spitalul din Lețcani, scoși în ger și puși în ambulanțe, din cauza penelor de curent

La Spitalul din Leţcani, problemele sunt fără sfârşit. 17 pacienţi COVID, unii de la Terapie Intensivă, au fost scoşi în ger, urcaţi în ambulanţe şi trimişi la alte spitale. Asta pentru că la Leţcani e prea frig.

de Redactia Observator

la 15.01.2021, 10:59

Vezi și
  • Încă dinainte de inaugurare, spitalul a fost urmărit de ghinioane: amânări peste amânări şi defecţiuni

Rând pe rând, cei 17 pacienţi, dintre care doi la Terapie Intensivă, au fost scoşi în frig, urcaţi în ambulanţe şi mutaţi la alte spitale din Iaşi. Gerul din ultima perioadă a provocat pene dese de curent în Spitalul Mobil din Leţcani. În unele zile, temperatura a coborât la 17 grade în saloane, iar medicii au pornit aerotermele, ca soluţie de avarie.

Alina Popa, director Euronest: Problema este legată de furnizarea cu energie electrică care nu ţine de spital, este pur şi simplu o situaţie existentă în locaţia unde a fost amplasat spitalul.

Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: Spitalul este situat într-o zonă unde există diferenţe în ceea ce priveşte alimentarea cu curentul electric. Mai exact, căderi de tensiune.

Pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, vor fi aduse stabilizatoare de tensiune. Autorităţile locale spun că vor profita de ocazie şi vor steriliza saloanele.

Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași: Coincidenţa asta ne-a făcut să facem acest transfer. Mai vine și faptul că iată weekendul ăsta sunt niste temperaturi scăzute.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: S-a hotărât ca în perioada următoare să se desfăşoare operaţiuni de dezinfecţie, urmând ca în maximum cinci zile, aceştia să revină la Spitalul Mobil Leţcani.

Spitalul mobil a fost deschis anul trecut, în preajma alegerilor, după patru vizite ale fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Încă de atunci se ştia că unitatea nu este pregătită.

Carmen Dorobăţ, coordonator Spitalul Leţcani: Experţii au spus că vor fi probleme, dacă sunt minus 10 grade şi se vor bloca sistemele de căldură.

Încă de la inaugurare, au fost probleme peste probleme la Leţcani. Fabrica de oxigen nu făcea faţă la numărul de paturi şi exista riscul ca bolnavii de la terapie intensivă să rămână fără aer. Problema a fost rezolvată după ce a fost cumpărat un dispozitiv care să stocheze rezervele de oxigen.

Spitalul mobil a costat peste 13 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pacienți cu COVID de Spitalul din Lețcani, scoși în ger și puși în ambulanțe, din cauza penelor de curent