Antena Meniu Search
x

Pacienți ținuți împotriva voinței lor în spitalul din Piatra Neamţ

Internați dar fără tratament, bolnavi dar fără simptome. Mai mulţi pacienţi infectaţi cu noul virus acuză că stau degeaba de mai bine de o lună în spitalul din Piatra Neamţ, ba chiar în condiţii care-i pun în pericol. Cea mai mare teamă a lor este ca este că vor fi reinfectaţi de pacienţii noi care le sunt aduşi în saloane.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 21:26

Vezi și
  • Două paciente susțin că nu au simptome, dar sunt ținute în spital
  • Condițiile din unitatea medicală ar lăsa de dorit

Două paciente se plâng că sunt internate de o lună la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Piatra Neamț deşi nu prezintă niciun simptom de coronavirus. Şi nici nu mai primesc tratament. Deşi trebuie monitorizate separat, în salonul lor a fost adus un al alt pacient infectat.

Luminița Zacharievici, pacientăAutomat, a doua zi ne-au luat testul şi am ieşit pozitive, din nou. Vrem să-l întrebăm pe domnul ministru al Sănătăţii dacă lui i se pare drept ca nişte pacienţi care sunt asipmtomatici să stea de atâtea zile închişi în 15 mp.

Femeile spun că şi condiţiile lasă de dorit.

Luminița Zacharievici, pacientăPatru zile n-am avut bec la baie. Două zile am stat fără rezervor, până au venit, că le-a fost frică. Le e frică celor de la servicii să vină să intre în contact cu cei bolnavi de COVID.

Colega de salon este internată de 27 de zile. După 4 teste efectuate, este în continuare pozitivă cu COVID-19.

Raluca Gavril, pacientă - E aberant să stai 4 săptămâni în spital, în momentul în care tu, după 5-7 zile, nu mai prezinţi simptome. Problema e că faci hipertensiune, faci depresie. Păi, noi, de aici, ne ducem la psihiatrie!

Conducerea spitalului spune că femeile pot fi externate doar dacă două teste consecutive ies negative. Cât despre separarea pacienţilor?

Daniela Marcoci, manager spital Piatra Neamţ - Este la nivel de recomandare si la nivel de recomandare am transmis-o si eu mai departe pe secţii.

Pe 15 aprilie, secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan a dat ordinul 577, în care era prevăzută externarea pacienţilor asimptomatici. Ordinul a fost abrogat în doar câteva ore. Cu toate astea, atunci din spitalul de la Piatra Neamţ au fost externate 27 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pacienți ținuți împotriva voinței lor în spitalul din Piatra Neamţ