Antena Meniu Search
x

Video Pacienţii din azilul groazei, ţinuţi în condiţii mizere şi legaţi de pat, trataţi doar cu promisiuni. Mutările întârzie: "A necesitat o analiză mai profundă"

Pacienţii de la căminul din Olteni sunt trataţi cu promisiuni, la o lună după ce autorităţile au descoperit ororile din acest centru. În continuare, bolnavii sunt ţinuţi în condiţii mizere, niciunul nu a fost mutat în altă parte, iar acum responsabilii au o nouă idee: vor renova clădirea. Între timp, anchetele bat pasul pe loc. Vă avertizez, urmează imagini şi detalii cu impact emoțional.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.07.2021, 20:56

Vezi și
  •  "A necesitat o analiză mai… profundă"

Comuna Olteni, Județul Teleorman. La mai bine de o lună după ce autoritățile au descoperit pacienţi legaţi de pat şi ţinuţi în condiţii mizere, multe nu s-au schimbat. 

Florinel Dragomirescu, director DGASPC (acum 11 zile): Eu cred că săptămâna viitoare incepem relocarea. De miercuri vom începe relocarea 

Nici măcar unul dintre cei 49 de pacienți nu a fost mutat deşi oficialii promiteau acum două săptămâni că vor face asta. Bolnavii cu dizabilităţi trăiesc în continuare în condiții inumane: cu băi insalubre, personal nepăsător, saloane și paturi murdare. Explicaţia?

Reporter: Ce a stat la baza întârzierilor generate până acum?

Pe acelaşi subiect

Florinel Dragomirescu, director DGASPC: Eu nu consider că au fost întârzieri. Eu mi-aș fi dorit să se întâmple mult mai rapid dar asta-i situația. Noi încercăm să facem lucrurile corect și să nu creem disconfort beneficiarilor. A necesitat o analiză mai… profundă, sunt documente administrative care trebuie făcute… 

Lăcrămioara Corcheș, ANPIS: Colegii mei au dispus două măsuri: una de retragere a licenței de funcționare a centrului de îngrijire și asistență olteni, și a doua măsură de relocare a beneficiarilor. Termenul de implementare pentru relocare este 31 iulie 2021. 

16 pacienți ar putea fi mutaţi până la finalul săptămânii. Ceilalţi 33 rămân în centru. Pentru ei, momentan,  nu sunt locuri în alte cămine. Aşa că mai vine o promisiune: renovarea centrului

Florinel Dragomirescu, director DGASPC: De săptămâna viitoare încercăm, într-un termen cât mai scurt să reparăm băile, să facem igienizarea și pentru 33 de beneficiari eu cred că putem să vorbim de condiții mult mai bine de trai.

După controlul de acum o lună, șeful Consiliului de Monitorizare a anunțat că a depus două plângeri penale. Una pentru o moarte suspectă a unui pacient, cealaltă pentru condițiile în care era forțat să trăiască tânărul legat de pat. Doar că procurorii parchetului de pe lângă judecătoria roșiorii de vede au primit aia ieri, prin post, cele două plângeri penale. Chiar și așa, nu pot începe o anchetă pentru că, spun procurorii, acestea nu sunt de competența lor. Așa că tot ce pot face este să le trimită la alte parchete. 28 de bărbați și 21 de femei trăiesc acum în Centrul pentru Persoane cu Dizabilități din Olteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii din azilul groazei, ţinuţi în condiţii mizere şi legaţi de pat, trataţi doar cu promisiuni. Mutările întârzie: "A necesitat o analiză mai profundă"