Antena Meniu Search
x

Video Chin fără sfârşit pentru pacienţii din azilul groazei. Tânărul găsit legat de pat, scos din cămin doar după insistenţele Observator

Săptămâna trecută Observator v-a prezentat condiţiile groaznice dintr-un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Teleorman. Ce am găsit acolo ne-a şocat: un pacient legat de pat îşi urla disperarea, băi şi camere insalubre, mâncare puţină şi angajaţi lipsiţi de orice urmă de empatie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 09.07.2021, 19:46

Vezi și

Un raport oficial a constatat acelaşi lucru în urmă cu 25 de zile şi a cerut închiderea centrului. Dar, căminul funcţionează şi acum. Explicaţiile celor responsabili de chinul prelungit al bolnavilor sunt incredibile.

25 de zile s-au scurs de când Observator a arătat condiţiile înfiorătoare de la centrul de îngrijire Olteni. 25 de zile în care pacienţii au fost ţinuţi în aceaşi clădire insalubră, îngrijiţi de aceiaşi oameni care i-au înfometat, i-au legat de pat şi i-au ţinut murdari cu zilele. Singura schimbare este atitudinea angajaţilor. Am vrut să intrăm din nou în clădire să vedem ce s-a schimbat. Nu ni s-a dat voie. Nici directoarea centrului n-a vrut să stea de vorbă cu noi.

La aproape o lună de la vizita consiliului de monitorizare în urma căreia DGASPC a primit recomandarea de a închide acest centru, acesta funcţionează în continuare cu pacienţi în ciuda promisiunilor oficialilor. Abia ieri a început evaluarea lor pentru a fi mutaţi în alte centre.

"Avem 25 de oameni deja evaluaţi cărora le cunoaştem nevoile, avem 15 locuri în judeţ. Trebuie acte administrative. Aţi văzut ce e acolo, e un focar de infecţie. Ce aţi văzut dumneavoastră nu mai e. s-a făcut curăţenie. încercăm o igienizare", a declarat Florinel Dragomiresc, director DGASPC. "Termenul este cât se poate de repede", a declarat şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Mai grav, deşi centrul ar trebui închis, potrivit Consiliului de Monitorizare, DGASPC e ....nehotărât.

"Asta este o ţintă a noastră. să închidem. Noi ne pregătim şi pentru situaţia ca o parte (n.red. dintre pacienţi) să rămână acolo", a mai declarat Florinel Dragomirescu, director DGASPC. Singurul pacient scos din căminul groazei a fost tânărul pe care l-am găsit legat. Şi asta abia după insistenţele Observator. Acum, este în stare stabilă la spitalul de Psihiatrie din Poroschia. Şi cercetarea administrativă a conducerii şi angajaţilor centrului bate pasul pe loc.

"Avem comisie de cercetare administrativă care va audia fiecare persoană şi vă daţi seama că va dura", a mai declarat Dragomirescu. Până atunci, nimeni de la centru nu răspunde pentru tratamentul degradant la care au fost supuşi cei mai vulnerabili dintre noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Chin fără sfârşit pentru pacienţii din azilul groazei. Tânărul găsit legat de pat, scos din cămin doar după insistenţele Observator