Video

Chin fără sfârşit pentru pacienţii din azilul groazei. Tânărul găsit legat de pat, scos din cămin doar după insistenţele Observator

De Andre Rotaru.
Publicat: 09.07.2021, 19:41.
Actualizat: 09.07.2021, 19:46

Săptămâna trecută Observator v-a prezentat condiţiile groaznice dintr-un centru de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Teleorman. Ce am găsit acolo ne-a şocat: un pacient legat de pat îşi urla disperarea, băi şi camere insalubre, mâncare puţină şi angajaţi lipsiţi de orice urmă de empatie.

Un raport oficial a constatat acelaşi lucru în urmă cu 25 de zile şi a cerut închiderea centrului. Dar, căminul funcţionează şi acum. Explicaţiile celor responsabili de chinul prelungit al bolnavilor sunt incredibile.

25 de zile s-au scurs de când Observator a arătat condiţiile înfiorătoare de la centrul de îngrijire Olteni. 25 de zile în care pacienţii au fost ţinuţi în aceaşi clădire insalubră, îngrijiţi de aceiaşi oameni care i-au înfometat, i-au legat de pat şi i-au ţinut murdari cu zilele. Singura schimbare este atitudinea angajaţilor. Am vrut să intrăm din nou în clădire să vedem ce s-a schimbat. Nu ni s-a dat voie. Nici directoarea centrului n-a vrut să stea de vorbă cu noi.

La aproape o lună de la vizita consiliului de monitorizare în urma căreia DGASPC a primit recomandarea de a închide acest centru, acesta funcţionează în continuare cu pacienţi în ciuda promisiunilor oficialilor. Abia ieri a început evaluarea lor pentru a fi mutaţi în alte centre.

Citește și:

"Avem 25 de oameni deja evaluaţi cărora le cunoaştem nevoile, avem 15 locuri în judeţ. Trebuie acte administrative. Aţi văzut ce e acolo, e un focar de infecţie. Ce aţi văzut dumneavoastră nu mai e. s-a făcut curăţenie. încercăm o igienizare", a declarat Florinel Dragomiresc, director DGASPC. "Termenul este cât se poate de repede", a declarat şi Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Mai grav, deşi centrul ar trebui închis, potrivit Consiliului de Monitorizare, DGASPC e ....nehotărât.

"Asta este o ţintă a noastră. să închidem. Noi ne pregătim şi pentru situaţia ca o parte (n.red. dintre pacienţi) să rămână acolo", a mai declarat Florinel Dragomirescu, director DGASPC. Singurul pacient scos din căminul groazei a fost tânărul pe care l-am găsit legat. Şi asta abia după insistenţele Observator. Acum, este în stare stabilă la spitalul de Psihiatrie din Poroschia. Şi cercetarea administrativă a conducerii şi angajaţilor centrului bate pasul pe loc.

"Avem comisie de cercetare administrativă care va audia fiecare persoană şi vă daţi seama că va dura", a mai declarat Dragomirescu. Până atunci, nimeni de la centru nu răspunde pentru tratamentul degradant la care au fost supuşi cei mai vulnerabili dintre noi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Imagini șocante! Șeful Poliției, amenințat de un interlop: 'Te mierlesc, mă! Dacă intru la pârnaie'
gandul.ro
FOTO. Imagini de senzație cu nepotul favorit al lui Gigi Becali și iubita lui sexy, pe plajă! Lucian, un Nea Mărin miliardar modern
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro