Antena Meniu Search
x

Pacientul care a primit un rinichi transplant a doua oară, externat după operaţie

La numai opt zile de la operaţie, pacientul care a primit un rinichi transplantat a doua oară a plecat acasă. Ioan Arnău este optimist şi spune că are de gând să profite din plin de noua viaţă. Nu îşi doreşte nimic altceva decât să se bucure de familia lui şi spune că nu îl va uita niciodată pe cel datorită căruia simte că trăieşte din nou

Vezi și

La numai opt zile de la operaţie, pacientul care a primit un rinichi transplantat a doua oară a plecat acasă. Ioan Arnău este optimist şi spune că are de gând să profite din plin de noua viaţă. Nu îşi doreşte nimic altceva decât să se bucure de familia lui şi spune că nu îl va uita niciodată pe cel datorită căruia simte că trăieşte din nou. 

Domnul Ioan trăieşte el însuşi o minune. O minune care nu ar fi fost posibilă fără Şoni, tânărul de 37 de ani care s-a stins în urma unui accident vascular cerebral.

Transplantul făcut domnului Ioan este o premieră în România. Şi totodată un miracol. Acelaşi rinichi a fost transplantat, în trei luni, lui Şoni, de la tatăl lui, iar apoi a ajuns la domnul Arnău.

Iar Ioan Arnău nu vrea ca "darul" lui Şoni să se irosească. Şi îşi doreşte ca familia tânărului donator să simtă cât este de recunoscător.

Ioan Arnău nu este singura persoană salvată de Şoni. La Bucureşti, lui Rareş i-a fost transplantat ficatul. Bărbatul de 40 de ani suferea de ciroză şi, din februarie, era pe lista de aşteptare pentru operaţie. În România, pe listele de aşteptare se află peste 3.000 de pacienţi, iar numărul transplanturilor a depăşit 400, anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pacientul care a primit un rinichi transplant a doua oară, externat după operaţie