Antena Meniu Search
x

Video Pandemia ne-a apropiat: luăm masa mai des în familie. Ce alte obiceiuri ne-au fost schimbate

Am stat prea mult închişi în case, prea mult pe calculatoare şi telefoane, am acumulat frici, dar există totuşi şi obiceiuri noi şi bune pe care le-am dobândit în pandemie. În primul rând, mâncăm mai sănătos, am introdus mai multe fructe şi legume proaspete în alimentaţie, gătim mai mult, iar cele mai recente studii ne arată şi că ne-am obişnuit să luăm masa în familie. O veste bună, ţinând cont că trăim în secolul vitezei şi, de cele mai multe ori, mâncăm pe fugă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.06.2021, 12:50

Vezi și
  • Am introdus mai multe fructe şi legume proaspete în alimentaţie.
  • Studiile arată că 80% dintre noi preferă acum mâncarea gătită acasă.

De un an stăm mai mult acasă şi, în plus, restaurantele au fost închise, aşa că pare că ne-am obişnuit şi a început chiar să ne placă să luăm masa în familie. Cifrele recente arată că 53% dintre români iau masa împreună cu toată familia cel puţin o dată pe zi, de obicei seara. 20% spun chiar că fac asta de mai multe ori pe zi. Acelaşi studiu mai arată şi faptul că 80% dintre noi preferă acum mâncarea gătită acasă pentru mesele în familie şi doar 8% continuă să comande la domiciliu.

„Cine gătește mai bine?”

Dar să vorbim şi despre altfel de obiceiuri şi preferinţe. La întrebarea "cine găteşte mai bine", răspunsul favorit este, cum ne aşteptam, dealtfel, "mama". 45% dintre respondenţi au spus asta, adică aproape jumătate, iar 43% spun că partenerul de viaţă. Interesante mi s-au părut şi următoarele date: În proporţie de 60%, cei care stau la masă îşi arată aprecierea mulţumindu-i direct persoanei care a gătit, iar 23% mămâncă tot din farfurie pentru a arăta acest lucru. Ceea ce este bine, iată. Şi gazdele vor să li se spună cât de bună a fost mâncarea, asta spun 42% dintre cei care au răspuns, şi doar în proporţie de 11% se aşteaptă ca în semn de mulţumire oaspeţii să mănânce tot din farfurie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pandemia ne-a apropiat: luăm masa mai des în familie. Ce alte obiceiuri ne-au fost schimbate