Antena Meniu Search
x

Românii au mâncat mai sănătos în pandemie, dar aleg în continuare produsele în funcţie de preț

Pandemia ne-a schimbat obiceiurile culinare. Un studiu recent arată că românii au preferat alimentele proaspete şi au fost mult mai atenţi la calitatea produselor în ultimul an. Totodată, foarte mulţi au renunţat la băuturile carbogazoase, pe care le-au înlocuit cu ceaiuri.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.05.2021, 09:21

Vezi și

Reporter: Ce aţi consumat mai mult în ultimul timp? 

Bărbat: Fructe, legume. 

Şi acest lucru pare un nou obicei pentru români. Pandemia a crescut interesul românilor pentru produsele proaspete şi sănătoase, arată un studiu recent. 

38% dintre români au consumat mai multe fructe şi legume în ultimal an, în timp ce 29% au consumat mai multe ceaiuri, iar în proporţie de 82% au evitat băuturile carbogazoase. 90% dintre români au evitat produsele care conţin aditivi, iar în proporţie de 86% au preferat produsele naturale sau organice pentru a găti acasă. 

Femeie: Am renuţat la carne. Mai slăbim. În fiecare zi, nu pot spune o medie, dar în general consum. 

Reporter: Proaspete? 

Femeie: Da! 

Reporter: Aţi avut mare grijă în perioada asta cu pandemia? 

Femeie: Da! 

Sedentarismul și faptul că am gătit mai mult acasă, restaurantele fiind închise, ne-au făcut așadar să ne schimbăm obiceiurile alimentare. O schimbare demnă de lăudat, spun nutriționiștii. 

Ionuț Ignat, nutriționist: S-a realizat faptul că a merge pe un consum de legume şi fructe mai crescut ca şi aport alimentar poate avea beneficii majore atât asupra stării de sănătate generale, cât şi asupra sitemului imunitar şi a controlului greutăţii. 

În plus, și în ceea ce privește modalitatea de alegere a produselor și alimentelor sunt schimbări. Calitatea este printre principalele criterii, la fel și prospețimea. Este şi un aspect ce a rămas neschimbat: românii aleg în continuare produsele în funcţie de preț. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii au mâncat mai sănătos în pandemie, dar aleg în continuare produsele în funcţie de preț