Antena Meniu Search
x

Video Parcări noi pentru biciclete, în Cluj-Napoca

Clujenii au rezolvat problema parcărilor pentru maşini şi au trecut la alta: parcări pentru biciclete. Cei care ciruclă pe două roţi sunt mulţumiţi, îşi ştiu bicicleta lăsată în loc. Profită şi ceilalţi pentru că oraşul e mai curat şi mai puţin poluat.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.11.2020, 22:29

Vezi și
  • Clujenii au mai făcut un pas spre un transport public verde
  • Autoritățile locale promit să extindă proiectul
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Noile parcări au fost amenajate pe locurile in care pana recent erau garaje. Pentru 50 de lei pe an oamenii nu mai au grijă că bicileta ar putea dispărea.

Accesul pe baza de cartelă nu este singurul element de siguranță din parking. Dacă cineva încearcă să mute bicicletă așezată deja pe rastel, proprietarul este anunțat prin SMS.

Localnicii sunt mulţumiţi: în faţa blocului sau pe scară bicicletele erau în pericol, iar apartamentul nu e cel mai potrivit loc de parcare.

Radu Mititean, presedinte Asociația de Cicloturism Napoca: Sunt un început de normalitate şi ar trebui să fie în toate cartierele, nu să oprim la o etapă de proiect pilot, cum s-a întâmplat cu proiectul Cluj Bike, zeci de mii de clujeni ar putea sa cirule cu bicileta în oras, dar e nevoie nu doar de infrastructura adecvată ci şi unde să ţi-o laşi, e aproape imposibil sau greu pentru majoritatea să o care la etaj, să o ducă în beci, încât asemene parcări ar trebui să existe în apropierea tuturor blocurilor de locuinţe

Pana acum au fost amenajate doua astfel de parcări in Cluj-Napoca, dar autoritățile promit să extindă proiectul. Fiecare parcare a costat în jur de 100.000 de lei şi are 50 de locuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Parcări noi pentru biciclete, în Cluj-Napoca