Antena Meniu Search
x

Părinţii sunt panicaţi şi au dat buzna cu copiii în braţe la spitale, de frica epidemiei de gripă

Epidemia de gripă a creat panică mai ales printre mame. Cu copiii în braţe, au dat buzna în spitale pentru a le face celor mici testele de gripă.

Vezi și

Epidemia de gripă a creat panică mai ales printre mame. Cu copiii în braţe, au dat buzna în spitale pentru a le face celor mici testele de gripă. Medicii le recomandă însă doar după un consult. Şi doar atunci când au convingerea că simptomele nu sunt cele ale unei răceli banale. Între timp, gripa se extinde la nivelul ţării: încă 4 decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 

Medicii de pe ambulanţă poartă în braţe un copil bolnav. La Camera de Gardă a Spitalului Grigore Alexandrescu stau însă la uşă zeci de părinţi. Printre ei, o mamă care a epuizat variantele de tratament acasă: "A fost salvarea acasă, i-a dat augmentin şi nu... Ni s-a spus că are roşu în gât, se pare că n-are niciun roşu-n gât, dar starea se agravează! Febra i-a scăzut, dar nu mănâncă, agitată..."

Ca şi alte mame alarmate de epidemia de gripă, îşi doreşte testul care să confirme clar suferinţa copilului. Unele l-au cerut din start. Teste rapide pentru depistarea gripei sunt şi în farmacii. Însă cele care confirmă 100% prezenţa virusului există doar în spitale. 

La Spitalul Marie-Curie din Capitală, testele de gripă se pot face, pentru cei care nu reprezintă o urgenţă medicală, la un preţ de 50 de lei.

Medicii îi sfătuiesc însă pe oameni să nu aglomereze spitalele în această perioadă, fără motiv. Mai ales că bolile infecţioase poate fi luate uşor chiar din spital. Asta bănuieşte şi Ana-Maria Ionescu, a cărei fetiţă tocmai a scăpat de o răceală cruntă. Fetiţa are toate vaccinurile la zi, însă părinţii se tem de un nou episod.

Până acum, la nivel naţional, 26 de oameni au murit din cauza gripei. Cei mai mulţi, persoane vârstnice, care mai aveau şi alte afecţiuni. Medicii recomandă în continuare vaccinarea antigripală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Părinţii sunt panicaţi şi au dat buzna cu copiii în braţe la spitale, de frica epidemiei de gripă