Antena Meniu Search
x

Avem cea mai caldă iarnă din ultimul deceniu, dar facturile la întreţinere nu au scăzut

Avem cea mai blândă iarnă din ultimii ani, dar facturile la întreţinere sunt în continuare ridicate.

Vezi și

Avem cea mai blândă iarnă din ultimii ani, dar facturile la întreţinere sunt în continuare ridicate. În funcţie de zonă şi consum, unii români spun că au plătit cu zeci de lei în plus, faţă de luna decembrie a anului trecut. Mai mult, energia electrică şi gazele s-au scumpit şi ele, cu aproape 10% fiecare. 

Prima factură la întreţinere din iarnă a venit cu surprize pentru toţi românii. Deşi se aşteptau să plătească mai puţin, după un decembrie cu temperaturi calde record, mulţi s-au trezit că au de achitat mai mult. 

Doar vremea blândă a ţinut facturile în frâu. Acolo unde a scăzut consumul, au scăzut uşor şi preţurile. 

De exemplu, pentru un apartament cu două camere, o familie a achitat la admnistraţie pentru decembrie 2017 puţin peste  550 de lei. Aici sunt incluse căldura, apa şi serviciile. Faţă de decembrie 2016, când au fost înregistrate minime şi de -12 grade Celsius, acum, pentru acelaşi apartament, locatarii plătesc în minus cu doar 15 lei.  

Puţinul pe care îl economisim luna aceasta îl dăm în schimb pe facturi mai mari la gaz şi electricitate, care au crescut, în medie, cu 10%. 

Acum administratorii fac calcule pentru luna următoare. Sunt optimişti şi spun că factura pe ianuarie la gaz va scădea cu 30 de lei, faţă de decembrie. Totuşi, socoteala de acasă nu se potriveşte întotdeauna cu cea din termometre: consumul ar putea să crească, pentru că, în perioada următoare, temperaturile mai scad şi se anunţă un val de ninsoare în mai multe zone ale ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Avem cea mai caldă iarnă din ultimul deceniu, dar facturile la întreţinere nu au scăzut