Antena Meniu Search
x

Parintii sunt obligati sa-si duca micutii in centrele de evaluare, altfel nu au cum sa ii inscrie in clasa zero sau intai

Varsta copilului si intuitia parintilor nu mai sunt suficiente pentru a stabili daca cel mic e gata sa mearga la scoala. Parintii sunt obligati sa-si duca micutii in centrele de evaluare, altfel nu au cum sa ii inscrie in clasa zero sau intai.

Vezi și

Cat de repede intra in vorba cu o persoana necunoscuta sau cum tine creionul intre degete sunt doar cateva intrebari pe care psihopedagogii le bifeaza inainte de a declara un copil apt pentru scoala. Intalnirea cu specialistul nu dureaza mai mult 20 de minute, iar rezultatul este comunicat pe loc.

Daca ar conta parerea parintilor, atunci copiii lor ar intra direct in clasa I. Ar sari peste clasa pregatitoare. Specialistii, insa, au ultimul cuvant. Anul trecut, in urma testarii psihologice, 28 de copii de numai patru ani au fost admisi in clasa pregatitoare. “Chiar daca sunt dezvoltati intelectual, pe partea cealalta, emotional si fizic, ar mai trebui lucrat. Si atunci, in interesul copilului, e bine sa nu se grabeasca si sa ramana in clasa pregatitoare”, a declarat Adina Tatu, reprezentantul Centrului de Evaluare din sectorul 4.

Testarea este obligatorie pentru copiii care implinesc sase sau sapte ani dupa 1 septembrie si vor sa se inscrie in clasa pregatitoare sau clasa I. Si pentru parinti este un test de rezistenta. Ei trebuie sa se programeze telefonic sau prin e-mail, insa "sistemul" s-a blocat de la atatea solicitari.

Pana in prezent, doar in Capitala, psihologii au programat peste 5.000 de copii. In toata tara, evaluarea copiilor se va desfasura pana pe 19 aprilie. Cu rezultatul testului, parintii trebuie sa mearga apoi la scoala unde vor sa isi inscrie copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Parintii sunt obligati sa-si duca micutii in centrele de evaluare, altfel nu au cum sa ii inscrie in clasa zero sau intai