Părinţii vor să desfiinţeze orele de după-amiază

Publicat: 10.02.2014, 19:35.
Actualizat: 10.02.2014, 20:07

Ei cer printr-o petiţie ca toţi elevii să înveţe doar dimineaţa. În schimbul doi, ei merg deja obosiţi la şcoală, prânzul devine cină, iar temele le fac noaptea târziu. Inspectorii şcolari sunt de acord cu părinţii, numai că există o problemă. Nu există spaţiu. Dar, se caută soluţii. Inspectoratul şcolar va cere clădiri de la primării pe care să le transforme în şcoli.

Nu există spaţiu. Dar, se caută soluţii. Inspectoratul şcolar va cere clădiri de la primării pe care să le transforme în şcoli.

Jumătate dintre elevi termină orele pe-nserate. E o tradiţie pentru învăţământul din România. Numai că pentru prima dată părinţii şi profesorii iau atitudine. Cer printr-o petiţie să se desfiinţeze schimbul doi. Are prea multe dezavantaje.

Copiii ştiu cel mai bine ce pierd dacă învaţă după-amiază. Nu mai pot fi la fel de atenţi la ore.

Inspectorii şcolari sunt de acord cu părinţii. Însă, deocamdată e o utopie, în condiţiile în care sunt şcoli unde se învaţă chiar şi în trei schimburi, nu doar în două.

Primăriile ar trebui să construiască numai în Capitală încă 200 de şcoli. Cum spaţiu nu există, se vor face doar excepţii. Elevii de clasa a 8-a şi a 12-a învaţă dimineaţa pentru că trebuie să se concentreze mai mult pentru examenele naţionale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.