Antena Meniu Search
x

Parlamentarii fac reduceri la hartie

Ori parlamentarii scriu prea mult, ori fac prea multe avioane din hartie. Orice ar face, consuma prea multa hartie. Asa ca, de acum, conducerea Camerei Deputatilor le da hartie cu portia si salveaza de la taiere peste 600 de copaci

Vezi și

De atat e nevoie pentru a produce hartia consumata de cei 410 deputati in doar sase luni. De luna viitoare, alesii vor primi laptop-uri si tablete noi, de pe care sa citeasca proiectele de lege si ordinea de zi, la sedinte. Asta ar insemna reducerea la jumatate a consumului de hartie din Camera Deputatilor, la doar sase miloane de coli, in loc de 12 milioane.

In era tehnologiei, deputatii vor ca in loc de gentile pline de hartii, care cantaresc cateva kilograme, sa care o tableta de cateva sute de grame. "E mult mai comod si mai practic in acelasi timp", a spus deputatul Constantin Adascalitei.

Doar ca nu toti deputatii vad cu ochi buni initiativa. "Parlamentul fara hartie, mi se pare o prostie. Unii dintre noi, cum sunt eu, sunt impotriva hiperelectonicizarii. Credeti ca in strainatate sau la Bruxelles se folosesc tablete? Tot hartie", explica Madalin Voicu.

Odata implementat proiectul, toate documentele vor putea fi accesate pe tablete, smartphone sau laptop. Asta inseamna ca presedintii de comisii, ori initiatorii de legi vor folosi semnatura electronica. Dupa ce noile dispozitive electronice vor ajunge pe mainile deputatilor, vor trebui sa invete sa le foloseasca. Pentru neinitiati, vor organiza cursuri gratuite.

Camera Deputatilor este cel mai mare consumator de hartie din Romania. In urma cu cateva saptamini, Parlamentul s-a mai confruntat cu o lipsa de hartie, doar ca nu pe mesele parlamentarilor, ci la toalete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii fac reduceri la hartie