Antena Meniu Search
x

Parlamentarii vor să-i înzestreze pe jandarmi cu arme cu tranchilizante, ca să ne apere de urși

Scopul e ca aceştia să poată interveni prompt atunci când au de a face cu animale sălbatice. Jandarmeria română are atribuţii de a rezolva aceste situaţii dar nu are cu ce. Aşa că la Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de modificare a legii jandarmeriei.

Vezi și

Scopul e ca aceştia să poată interveni prompt atunci când au de a face cu animale sălbatice. Jandarmeria română are atribuţii de a rezolva aceste situaţii dar nu are cu ce. Aşa că la Camera Deputaţilor a fost depus un proiect de modificare a legii jandarmeriei.

O noua lege îi poate dota pe jandarmi cu arme cu tranchilizante.

A fost singura solutie pe care au gasit-o autoritatile anul trecut, când un pui de urs ratacit prin Sibiu cauta disperat calea de iesire. Ordinul de tragere a venit haotic de la seful politiei locale înainte ca echipele de la Zoo, care detineau arme cu tranchilizant, sa ajunga la fata locului, iar ministrul de la acea vreme a cerut ca atributia sa fie preluata de jandarmi. Doar ca ei nu detin astfel de arme. 

Domnul Vintila si colegii lui se întîlnesc cu ursul de vreo 35 de ani, la serviciu. Sunt primii luati în calcul de initiatorii proiectului de lege care prevede dotarea posturilor de jandarmi cu arme cu tranchilizant. 

Alteori, viata animalelor prinse în capcane poate fi salvata prin tranchilizarea si ulterior eliberarea lor si nu în ultimul rând, exista situatii precum cea de la Sibiu când la mijloc sunt si vietile cetatenilor. 

Esentiale ar fi dotarile chiar si in anchetele penale. Nu o data au dat mascatii nas în nas cu vietatile salbatice din curtea infractorilor. 

Senatorul care a depus deja proiectul de modificare a legii la Parlament spune ca are sprijinul colegilor sai pentru ca initiativa sa treaca de votul Camerei Deputatilor si mai departe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii vor să-i înzestreze pe jandarmi cu arme cu tranchilizante, ca să ne apere de urși